x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Accident feroviar grav în Iaşi. Un tren a intrat în plin într-un grup de oameni

Accident feroviar grav în Iaşi. Un tren a intrat în plin într-un grup de oameni

20 Dec 2015   •   12:03
Accident feroviar grav în Iaşi. Un tren a intrat în plin într-un grup de oameni

Un accident feroviar grav a avut loc duminică dimineaţă în Iaşi. Un tren a lovit în plin un bărbat şi o femeie, care traversau calea ferată fără să se asigure. În urma impacului violent, bărbatul a murit iar femeia a ajuns la spital în stare gravă, informeaza ziaruldeiasi.ro.

Se pare că oamenii loviţi de tren sunt comercianţi care se ocupă cu vânzări la talcioc. Aceştia veneau frecvent la târgul organizat în fiecare duminică lângă târgul de cherestea. "Vin în fiecare duminică cu vechituri, foarte dimineaţă. Ca să nu mai înconjoare, ei trec vechea barieră de la piaţa CUG şi intră în talcioc printr-o spărtură în gard. Sunt bătrâni şi mai fac şi ei un ban", a spus proprietara unei case unde au intrat ambulanţele pentru a prelua rănitul.

Cele două victime cărau nişte bagaje voluminoase, cel mai probabil haine vechi în genţi de rafie. Primul din grupul de oameni care a fost lovit de locomotivă este bărbatul decedat. Acesta a fost agăţat de haine, de partea stângă a locomotivei. "A mai rămas ceva acolo, o batistă ceva. Eu i-am văzut, am tras semnale, dar a fost prea târziu. Am trecut peste unul, apoi peste celălalt. Sunt undeva la 300 de metri în spate", a spus mecanicul locomotivei, căutând cu lanterna rămăşiţe omeneşti printre roţile trenului.

Pompierii nu au putut vedea iniţial corpurile victimelor din cauza ceţii dense. Bărbatul decedat se afla între şinele de cale ferată, tăiat, iar rănitul pe margine, cel mai probabil fiind aruncat într-o parte de locomotiva trenului regio. 

×
Subiecte în articol: accident