x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Accident feroviar grav. Marfar incărcat cu combustibili, a deraiat din cauza problemelor la calea de rulare

Accident feroviar grav. Marfar incărcat cu combustibili, a deraiat din cauza problemelor la calea de rulare

01 Feb 2018   •   10:18
Accident feroviar grav. Marfar incărcat cu combustibili, a deraiat din cauza problemelor la calea de rulare

Traficul feroviar pe relaţia Craiova - Timişoara se desfăşoară cu transbordare auto între staţiile Drobeta Turnu Severin şi Gârniţa, după ce 3 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă au deraiat şi un vagon s-a răsturnat pe segmentul de cale ferată Valea Albă - Simian, informează CR SA printr-un comunicat remis joi AGERPRES. 

Trenul avea în compunere 20 de vagoane şi transporta combustibil. 

Trenurile înscrise în circulaţie până la ora 12.00 pentru care se asigură transbordare auto sunt R 9501, R 9504, IR 1797 Bucureşti Nord - Timişoara, IR 1692 Timişoara - Bucureşti Nord, IR 1591 Bucureşti Nord - Drobeta Turnu-Severin şi IR 1590 Drobeta Turnu-Severin - Bucureşti Nord. 

"Pentru menţinerea traficului feroviar de călători operaţional, compania asigură transbordare cu mijloace auto între staţiile Drobeta Turnu Severin - Gârniţa (şi retur), călătorii fiind preluaţi din aceste staţii de alte trenuri care circulă pe aceleaşi rute. Echipele de intervenţie ale CFR SA vor acţiona la faţa locului cu un tren de ajutor şi o macara de mare tonaj pentru repunerea pe şină a vagoanelor, apoi se va interveni pentru reparaţii la linie şi componentele infrastructurii în vederea redeschiderii traficului în condiţii de siguranţă. 

La Ministerul Transporturilor a fost convocat comitetul ministerial pentru situaţii de urgenţă, iar o comisie a AGIFER va ancheta evenimentul feroviar pentru stabilirea cauzelor. AGERPRES

×
Subiecte în articol: tren deraiat marfar deraiat mehedinţi