x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Accident GRAV cu victime MULTIPLE, în Vaslui. Un microbuz plin cu pasageri a fost spulberat de un TIR. Codul ROȘU de intervenție a fost activat

Accident GRAV cu victime MULTIPLE, în Vaslui. Un microbuz plin cu pasageri a fost spulberat de un TIR. Codul ROȘU de intervenție a fost activat

29 Dec 2016   •   09:12
Accident GRAV cu victime MULTIPLE, în Vaslui. Un microbuz plin cu pasageri a fost spulberat de un TIR. Codul ROȘU de intervenție a fost activat
Sursa foto: vremeanoua.ro

Un grav accident de circulaţie s-a petrecut, joi dimineaţă, în localitatea vasluiană Iveşti, un microbuz cu 20 de persoane intrând în coliziune cu un TIR.

Potrivit primelor informaţii oferite de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, a fost activat codul roşu de intervenţie, fiind vorba despre un accident cu victime multiple.

"La faţa locului s-au deplasat cinci ambulanţe, dintre care două ale Serviciului de Ambulanţă, două maşini cu echipaje de prim-ajutor şi maşina de Terapie Intensivă Mobilă. Totodată, se intervine cu două autospeciale pentru descarcerare. Din primele informaţii sunt mai multe victime, dintre care cinci sunt în stare gravă, dar conştiente, cu traumatisme cranio-cerebrale, fracturi sau policontuzii prin accident rutier", a declarat, joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Petru Iftene.

Poliţiştii rutieri efectuează cercetări pentru a stabili în ce împrejurări a avut loc accidentul.

Deocamdată, au fost transportate 6 victime la Spitalul Elena Beldiman din Bârlad. Acestea vor fi evaluate și stabilizate și, în funcție de rănile suferite, vor fi redirecționate către alte unități medicale. 

A fost semnalată și cea de-a șaptea victimă, un copil de 5 ani, potrivit vremeanoua.ro. Acesta a fost luat de mama lui pentru a fi adus la spital după ce mai multe cioburi de sticlă l-au lovit în ochi. De asemenea, medicii de la Spitalul Elena Beldiman așteaptă și alte victime ale accidentului rutier.

“Multe dintre persoanele din microbuz au plecat pe propriile picioare dar, după ce adrenalina își va face efectul, este posibil ca o parte dintre ele să ajungă la spital. Suntem pregătiți pentru a face față eventualelor victime. Cei care deja au ajuns aici, patru bărbați și două femei, au suferit multiple traume și, în câteva cazuri, există suspiciuni de lovituri puternice la coloana vertebrală”, spun surse din spitalul bârlădean.

De asemenea, la loculul accidentului s-a deplasat și prefectul județului, Isabel Bogdan.

“Am fost informat de acest accident rutier și am instaurat Planul roșu. M-am deplasat la locul accidentului și la spital pentru a mă interesa de starea de sănătate a pacienților și aștept, la final, rapoartele instituțiilor care au intervenit”, spune acesta.

Polițiștii spun că vinovat de producerea accidentului este șoferul autotrenului care a pătruns dintr-un drum secundar în drumul principal cu viteză și fără să se asigure. Microbuzul implicat în accidentul rutieri avea 12 persoane la bord și venea de la Podul Turcului către muncipiul Bârlad.

×
Subiecte în articol: accident