x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Accident grav de muncă la CE Oltenia. O persoană a decedat

Accident grav de muncă la CE Oltenia. O persoană a decedat

09 Iun 2020   •   11:05
Accident grav de muncă la CE Oltenia. O persoană a decedat

La Cariera II Tismana, din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), a avut loc aseară un grav accident de muncă. Un angajat a decedat după ce a fost prins între covorul benzii de cauciuc care transportă cărbune şi tamburul de deviere.

Doi inspectori s-au deplasat la locul accidentului. Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj. a demarat o anchetă. Bărbatul avea 22 de ani de vechime în muncă.

"Decesul s-a produs în jurul orei 22,00, victima fiind prinsă între covorul benzii de cauciuc şi tamburul de deviere. Cel mai probabil, accidentul s-a produs după ce covorul de cauciuc a prins sapa de curăţire pe care victima o ţinea în mână, fiind atrasă între covor şi tambur", a declarat purtătorul de cuvânt al ITM Gorj, Neli Matei.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

"Aseară, în jurul orei 22,30, poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că la Cariera II Tismana a avut loc un accident de muncă. Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului a reieşit faptul că un bărbat de 39 de ani, din municipiul Târgu Jiu, angajat ca lăcătuş mecanic la CEO, a suferit un accident de muncă, fiind găsit de un coleg, în stare de inconştienţă, lângă un excavator. Un echipaj medical a constatat decesul bărbatului", au precizat reprezentanţii IPJ Gorj. 

×