x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Accident la Cheile Turzii. Un alpinist a căzut de la 20 de metri înălțime

Accident la Cheile Turzii. Un alpinist a căzut de la 20 de metri înălțime

16 Mai 2020   •   15:59
Accident la Cheile Turzii. Un alpinist a căzut de la 20 de metri înălțime
Sursa foto: antena3.ro

Un alpinist a căzut, sâmbătă, de la o înălţime de peste 20 de metri înălțime, de pe un versant din Cheile Turzii, judeţul Cluj. Pentru salvarea bărbatului de 33 de ani a fost solicitat elicopterul SMURD cu troliu, iar turistul a fost dus la un spital din Târgu Mureş.

Reprezentanţii ISU Cluj au declarat că un echipaj Salvamont i-a acordat bărbatului primul ajutor până la sosirea elicopterului SMURD.

„Am fost solicitaţi, printr-un apel de urgenţă, să intervenim pentru a salva un bărbat, care se pare că a căzut de pe un versant din Cheile Turzii. Se pare că bărbatul, în vârstă de 33 de ani, a căzut de la o înălţime între 20-30 m şi s-a oprit într-un punct intermediar de pe versantul drept. Echipajul Salvamont a ajuns la bărbat, i-a acordat primul ajutor şi l-au pregătit pentru a fi ridicat cu nacela elicopterului SMURD solicitat. Echipajul elicopterului a reuşit să-l preia pe bărbat şi să-l aducă la un nivel mai uşor accesibil. A fost stabilizat şi va fi trasportat la spitalul din Târgu Mureş”, au spus pompierii de la ISU Cluj.

Poliţiştii clujeni au precizat că bărbatul desfăşura în zona Cheile Turzii activităţi de căţărare.

La faţa locului au intervenit o autospecială cu echipamente de salvări de la înălţimi, un echipaj SAJ, elicopterul SMURD de la Jibou şi serviciul Salvamont din Cheile Turzii.

Mediafax

×
Subiecte în articol: cheile turzii catatator accident salvamont