x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Accident naval în Delta Dunării, soldat cu rănirea a 6 medici din Republica Moldova

Accident naval în Delta Dunării, soldat cu rănirea a 6 medici din Republica Moldova

04 Noi 2016   •   11:37
Accident naval în Delta Dunării, soldat cu rănirea a 6 medici din Republica Moldova
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Accidentul s-a produs între un taxi de apă în care se aflau 14 persoane, majoritatea medici veniți la o conferință care avea loc în localitatea Mila 23 din Delta Dunării, și o altă ambarcațiune.


Șalupa, în care se aflau pasagerii, se apropia de portul Tulcea, joi după amiază. La un moment dat, la Mila 35, din cauza întunericului, a intrat în coliziune cu o altă ambarcațiune care a părăsit locul accidentului, scrie obiectivtulcea.ro.


Inspectoratul pentru Situații de Urgență a fost solicitat să intervină în sprijinul a 14 persoane aflate într-o șalupă de tip water-taxi.


„Imediat de la primirea apelului, la fața locului s-au deplasat echipajele de intervenție din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea. Ajunse la locul evenimentului, echipele ISU Tulcea, împreună cu forțele de sprijin, au început misiunea de salvare și de preluare a persoanelor care au fost implicate în accidentul naval“, a declarat purtătorul de cuvânt al inspectoratului pentru Situații de Urgență, Angela Tulceanu.


În urma accidentului naval, șase persoane au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Tulcea, iar celelalte opt persoane, care au fost monitorizate medical, au refuzat transportul către spital.


La spital au ajuns un bărbat de 37 de ani, în stare gravă, cu leziuni la nivelul capului, unul de 27 de ani și unul de 30 de ani, care au suferit contuzii ușoare, unul de 30 de ani, care a suferit leziuni la nivelul capului, toracelui și are fractură de claviculă, unul de 31 de ani, cu mai multe leziuni. De asemenea, a ajuns în atenția medicilor și un bărbat de 33 de ani, cu atac de panică.


Poliția Transporturi și Căpitănia Zonală au deschis o anchetă pentru a stabili circumstanțele în care s-a produs accidentul naval.
Oamenii legii au reușit, vineri, să afle care era cea de-a doua ambarcațiune implicată în accident și l-au identificat și pe cel care conducea șalupa (un bărbat de 49 de ani din Tulcea, angajat al unei societăți de transport) și care urmează să fie audiat.

×