x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Accident TERIBIL în Buzău. Un microbuz a fost spulberat de tren. Trei persoane au murit. A fost declanşat planul roşu de intervenţie

Accident TERIBIL în Buzău. Un microbuz a fost spulberat de tren. Trei persoane au murit. A fost declanşat planul roşu de intervenţie

16 Apr 2019   •   06:19
Accident TERIBIL în Buzău. Un microbuz a fost spulberat de tren. Trei persoane au murit. A fost declanşat planul roşu de intervenţie

Accident îngrozitor în Buzău, unde un tren a lovit un microbuz, sunt cel puțin 3 morţi și 10 răniți. Accidentul a avut loc pe DN2B. A fost declanşat planul roşu de intervenţie.

Trei persoane au murit, nu patru așa cum se anunța inițial. De asemenea, sunt 10 răniți. 

Șoferul microbuzului a suferit răni ușoare.

”Intervenția s-a încheiat. Au fost deplasate peste 20 de echipaje care au acționat. Au rezultat 16 victime, 3 încarcerate, care au fost declarate ulterior decedate și 10 persoane rănite, care au fost transportate la Buzău” a spus la Antena 3 George Crețu, purtătorul de cuvânt al ISU Buzău.

Microbuzul cu numere de Bucuresti circula dinspre Buzău înspre Brăila. La trecerea la nivel cu cale ferată de pe DN 2B, de la Bâlhacu, a fost lovit de trenul Interregio București-Galați și târât 200 de metri.

Potrivit primelor informații, barierele erau lăsate la momentul tragediei. 

"Un grav accident rutier a avut loc, în urmă cu puțin timp, pe DN 2 B, în zona localității C. A. Rosetti din județul Buzău.

Coliziunea s-a produs între un tren și un microbuz care transporta 14 persoane. Mai multe victime au rămas încarcerate și au avut nevoie de intervenția salvatorilor.

Având în vedere numărul mare de ocupanți, a fost activat Planul Roșu de Intervenție la nivelul județului Buzau.

La fața locului au fost concentrate echipaje medicale și de descarcerare atât din județul Buzău, cât și din județul Brăila. În total au acționat 6 echipaje de prim-ajutor SMURD, 1 ambulanță pentru victime multiple, 7 ambulanțe SAJ, 2 echipaje de descarcerare și un post medical avansat.

Dupa triajul medical de la fața locului, 10 persoane au fost transportate la spital, 3 persoane au fost declarate decedate, iar 1 persoana prezenta răni superficiale și nu a necesitat transport la spital".

×
Subiecte în articol: planul rosu de interventie