x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Actorii îi sprijină pe elevi pentru Bac. Ei le recită online tinerilor opere

Actorii îi sprijină pe elevi pentru Bac. Ei le recită online tinerilor opere

31 Mar 2020   •   23:10
Actorii îi sprijină pe elevi pentru Bac. Ei le recită online tinerilor opere

Actorii din Constanța au decis să recite pe Facebook și Youtube operele literare pe care elevii trebuie să le învețe pentru Bacalaureat. Proiectul „#pe scena bac-ului”, a început marți și este derulat de Teatrul de Stat Constanța, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

„Elevii din clasele terminale vor beneficia de prezentarea în mediul online (în special pe durata perioadei suspendării cursurilor, ca măsură de prevenire a răspândirii Covid-19) a unor creații literare sub forma reprezentațiilor artistice. Menționăm că repertoriul va urmări cu precădere conținutul programei școlare prevăzute pentru susținerea Probei de Limba și literatura română - Examenul de Bacalaureat Național 2020”, se arată în comunicatul de presă transmis, marți, de ISJ Constanța.

Proiectul prevede, pe termen lung, spectacole şi alte evenimente culturale dedicate tinerilor, fiind organizate recitări, dezbateri, întâlniri şi vizite de studiu, derulate pe parcursul anilor școlari 2019- 2020 și 2020-2021.

„Printre principalele obiective asumate de către cele două instituții în cadrul acestei colaborări se numără: creșterea gradului de acces și participare a tinerei generații la fenomenul cultural, dezvoltarea personală a tinerilor şi încurajarea abilităților lor artistice prin implicarea directă în actul de cultură, sprijinirea elevilor în pregătirea pentru examenele naționale şi, nu în ultimul rând, dezvoltarea publicului viitor al teatrului”, se mai arată în comunicatul transmis marți.

Practic, marți, fiind ziua de naştere a poetului Nichita Stănescu, actorii teatrului au lansat trei episoade dedicate poeziilor sale: „ Leoaică tânără, iubirea”; „În dulcele stil clasic” și „Adolescenți pe mare”.

Producțiile vor fi publicate pe canalul Youtube şi vor fi promovate pe pagina de Facebook a Teatrului de Stat Constanţa, precum și în rețeaua unităților de învățământ din județ.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: actori online