x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Agresorii polițiștilor din Vâlcea, arestați preventiv pentru 30 de zile

Agresorii polițiștilor din Vâlcea, arestați preventiv pentru 30 de zile

21 Noi 2019   •   15:58
Agresorii polițiștilor din Vâlcea, arestați preventiv pentru 30 de zile

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din Drăgăşani a decis, joi, să-i trimită după gratii pentru 30 de zile pe cei doi bărbaţi care în noaptea de marţi spre miercuri i-ar fi agresat pe cei doi poliţişti de la Secţia de Poliţie Rurală din comuna Prundeni, au informat reprezentanţii Poliţiei Vâlcea.

Procurorii vâlceni au precizat că cei doi bărbaţi, de 28 şi respectiv 31 de ani, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj, lipsire de libertate în mod ilegal şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, în urma audierilor de miercuri, de la Pachetul Drăgăşani, reieşind că ei sunt cei care i-ar fi lovit, deposedat de arme şi sechestrat pe cei doi agenţi de poliţie care plecaseră în urmărirea lor pe DN 64.

"Cei doi poliţişti procedaseră anterior la urmărirea în trafic, pe DN 64 Orleşti-Prundeni, a unei autoutilitare conduse de suspectul Bursa Marin, care nu oprise la semnalul regulamentar efectuat de lucrătorii de poliţie, existând suspiciuni cu privire la transportul, cu aceasta autoutilitara, a unor bunuri interzise sau fără documente justificative. Urmărirea s-a oprit în faţa locuinţei suspectului Bursa Marin, cei doi agenţi de poliţie fiind nevoiţi ca pe parcursul urmăririi, să facă uz de armă. După ce suspectul Bursa Marin a oprit autoutilitara, atât acesta cât şi suspectul Bursa Constantin au exercitat acte de violenţă asupra celor doi agenţi de poliţie, reuşind deposedarea acestora de armamentul din dotare, lipsindu-i, totodată, de libertate, până la intervenţia unui alt echipaj de poliţie, din cadrul Poliţiei municipiului Drăgăşani '', se arată într-un comunicat de presă al Parchetului Vâlcea.

Cei doi suspecţi, care transportau porci în autoutilitară, au fugit în noaptea respectivă de la locul incidentului, fiind prinşi miercuri dimineaţa, în trafic, pe o stradă din Slatina şi aduşi cu mascaţii la audieri în Drăgăşani.

Reprezentanţii IPJ Vâlcea au menţionat că în cursul zilei de miercuri au verificat împreună cu inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vâlcea şi gospodăria acestora din satul Călina, în total fiind descoperiţi acolo circa 100 de porci, majoritatea aduşi din judeţe cu focare de pestă porcină africană, fiind dispusă confiscarea şi eutanasierea acestor animale. AGERPRES

×