x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Alba: Bătrân blocat cu un pod plutitor pe râul Mureş, salvat de un echipaj al ISU

Alba: Bătrân blocat cu un pod plutitor pe râul Mureş, salvat de un echipaj al ISU

08 Iun 2016   •   13:43
Alba: Bătrân blocat cu un pod plutitor pe râul Mureş, salvat de un echipaj al ISU

Un bărbat de 77 de ani rămas blocat cu brudina (pod plutitor - n.r.) pe râul Mureş, la Băcăinţi, a fost salvat miercuri de angajaţi ai Detaşamentului de Pompieri Alba Iulia, care au intervenit cu o barcă pentru evacuarea sa, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Unirea Alba, plutonier major Alina Marescu.

Potrivit sursei citate, din cauza faptului că apele Mureşului sunt mai mari şi învolburate în această perioadă, bărbatul nu a avut suficientă putere ca să manevreze mecanismul de antrenare a brudinei (un dispozitiv mecanic angrenat de un scripete şi un cablu), rămânând blocat la mijlocul distanţei dintre maluri. Bărbatul a sunat la 112, iar un echipaj al ISU Alba a intervenit cu o barcă de salvare pentru evacuarea acestuia.

Localnicii din cinci sate din zonă, Acmariu, Băcăinţi, Blandiana, Ceru Băcăinţi şi Sărăcsău, se folosesc de trei brudine pentru a traversa râul Mureş şi a scurta astfel drumul pe care trebuie să-l parcurgă până la DN1. Brudina poate transporta inclusiv vehicule. AGERPRES

×