x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Alba: Drum judeţean care face legătura cu Mărginimea Sibiului, afectat de precipitaţiile abundente

Alba: Drum judeţean care face legătura cu Mărginimea Sibiului, afectat de precipitaţiile abundente

28 Iun 2016   •   16:33
Alba: Drum judeţean care face legătura cu Mărginimea Sibiului, afectat de precipitaţiile abundente

Drumul Judeţean (DJ) 106E, care face legătura între Alba şi Sibiu prin Mărginime, a fost afectat marţi în apropiere de localitatea Dobra, comuna Şugag, în urma unor alunecări de teren cauzate de precipitaţiile abundente.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Alba, Ion Dumitrel, care s-a deplasat în zonă împreună cu primarul comunei Şugag, a declarat, pentru AGERPRES, că localnicii au povestit că a plouat torenţial, antrenând resturi de pe versanţi. Drumul a fost acoperit parţial cu pământ în două locuri, pe o lungime totală de aproape 20 de metri, a precizat Dumitrel.

Potrivit acestuia, urmează să se intervină pentru degajarea carosabilului, în prezent traficul rutier desfăşurându-se pe un singur sens de mers în zonele afectate.

Şi în urmă cu doi ani a mai avut loc o alunecare de teren pe acest tronson de drum, cauzată tot de precipitaţiile abundente.

DJ 106 E a fost modernizat cu fonduri europene, în valoare de peste 22 de milioane de lei, pe tronsonul Jina-Şugag, în lungime de zece kilometri. Dintre aceştia, 5,7 kilometri se află pe teritoriul judeţului Sibiu, iar 4,3 pe cel al judeţului Alba. Drumul face legătura cu Transalpina. Lucrările de modernizare şi reabilitare au debutat în 2009 şi au fost finalizate trei ani mai târziu. Pentru realizarea acestui proiect a fost semnat un acord de parteneriat între cele două consilii judeţene, din Alba şi Sibiu.

×
Subiecte în articol: alunecare de teren dj 106e