x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Alba: Peste 160 de case din Şugag, în continuare fără curent electric

Alba: Peste 160 de case din Şugag, în continuare fără curent electric

14 Noi 2016   •   12:17
Alba: Peste 160 de case din Şugag, în continuare fără curent electric
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Un număr de 161 de case din comuna Şugag, din Munţii Sebeşului, sunt şi luni nealimentate cu energie electrică, după ce vijelia a avariat în noaptea de sâmbătă spre duminică o linie de înaltă tensiune, afectând mii de abonaţi din judeţul Alba. 

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Unirea" Alba, Alina Marescu, a declarat pentru AGERPRES că, din cauza stratului mare de zăpadă, angajaţii Electrica nu pot ajunge la locul intervenţiei cu vehiculele din dotare, motiv pentru care s-a apelat la o autoşenilată a ISU pentru transportul acestora. 

Potrivit informaţiilor furnizate ISU Alba de către Electrica, luni mai era afectată o reţea de înaltă tensiune, cu 26 de posturi de transformare nealimentate şi 161 de abonaţi. 

Mii de locuinţe din Apuseni, Munţii Sebeşului şi Valea Secaşelor, inclusiv din mediul urban, au rămas fără electricitate după ce vântul puternic a afectat, duminică dimineaţa, mai multe linii de înaltă şi medie tensiune, unele din cauza copacilor doborâţi de vijelie. 

Judeţul Alba s-a aflat duminică sub atenţionare de cod galben de intensificări ale vântului. AGERPRES

×