x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Copiii dispăruți în Vaslui au fost găsiți. Băieţelul era în stop cardio-respirator şi nu a răspuns manevrelor de resuscitare

Copiii dispăruți în Vaslui au fost găsiți. Băieţelul era în stop cardio-respirator şi nu a răspuns manevrelor de resuscitare

21 Apr 2016   •   09:05
Copiii dispăruți în Vaslui au fost găsiți. Băieţelul era în stop cardio-respirator şi nu a răspuns manevrelor de resuscitare

UPDATE - Fetiţa de 4 ani care fusese dată dispărută din localitatea Miceşti, judeţul Vaslui, a fost găsită joi dimineaţă în stare de şoc într-o pădure, iar un băiat care a fost şi el dat dispărut a fost găsit decedat, a informat ISU Vaslui.

"În cursul acestei dimineţi, în jurul orei 08.30, fetiţa, în vârstă de 4 ani, care dispăruse în data de 19 aprilie a.c., din localitatea Miceşti, judeţul Vaslui, a fost găsită în zona pădurii, în stare de şoc, fiind preluată imediat de un echipaj medical pentru acordarea asistenţei medicale. La scurt timp, a fost identificat şi verişorul copilei, însă din nefericire acesta nu a răspuns manevrelor de resuscitare", se arată într-un comunicat transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Vaslui.

Peste 500 de pompieri, poliţişti, jandarmi, militari şi de voluntari au fost implicaţi zilnic în căutarea celor doi minori, care au fost daţi dispăruţi marţi. Încă de la anunţarea dispariţiei, echipele mixte formate din pompieri, poliţişti, jandarmi, militari şi voluntari au cercetat pădurea din apropierea locului dispariţiei copiilor.

La acţiunile de căutare forţele de intervenţie au utilizat şi câini de urmă, iar pe parcursul nopţii au folosit autospeciala prevăzută cu tehnică de termoviziune şi aparate de vedere pe timp de noapte.

În cursul zilei de 20 aprilie a fost solicitat în sprijin un elicopter MAI, dar din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile acesta a putut fi ridicat de la sol abia joi dimineaţa.

Eforturile salvatorilor au fost îngreunate de lăsarea întunericului, suprafaţa mare de căutare, terenul accidentat, zona de deal împădurită, dar şi de ploaia abundentă.

În continuare, vor fi efectuate cercetări cu privire la împrejurările în care s-a produs dispariţia celor doi copii, fiind luată în considerare inclusiv neglijenţa părinţilor. AGERPRES

Știrea iniţială -  Copii dispăruți de două zile, dintr-o localitate din Vaslui, au fost găsiți în viață. Micuța în vârstă de 5 ani a fost găsită pe un drum dintr-un sat vecin băiețelul fiind și el în apropiere, relatează Antena 3.

Peste 600 de poliţişti, jandarmi şi localnici, plus un elicopter cu termoviziune au pornit în căutarea celor doi copii de 4, respectiv 5 ani, care au dispărut în pădurea de la marginea satului Miceşti în urmă cu două zile.

Autoritățile au adus și câini special antrenati pentru a da de urma copiilor, însă interventia a fost una dificila, din cauza ploii și a desișurilor din zonă.

 

×
Subiecte în articol: copii disparuti judetul vaslui