x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale ALERTĂ - Explozie PUTERNICĂ la o fabrică de pâine din Braşov. A 6-a persoană rănită a fost scoasă dintr-un puţ

ALERTĂ - Explozie PUTERNICĂ la o fabrică de pâine din Braşov. A 6-a persoană rănită a fost scoasă dintr-un puţ

05 Noi 2015   •   19:59
ALERTĂ - Explozie PUTERNICĂ la o fabrică de pâine din Braşov. A 6-a persoană rănită a fost scoasă dintr-un puţ
Sursa foto: Foto: brasovultau.ro
UPDATE: 22:46 - Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, şi secretarul de stat în MAI Raed Arafat nu se mai deplasează la Braşov întrucât în urma evaluărilor s-a constatat că s-au luat toate măsurile care se impuneau în cazul exploziei care a avut loc joi seară la o fabrică de pâine, iar situaţia este sub control, au precizat pentru AGERPRES surse guvernamentale.

UPDATE:
22:32 - A şasea persoană rănită în urma exploziei şi incendiului de la fabrica de pâine din municipiul Braşov, care căzuse într-un puţ de la înălţimea etajului patru al incintei, a fost scoasă din acel loc de către pompieri, a declarat şeful ISU Braşov, Stelian Rechiţean.

Persoana respectivă este conştientă, dar are arsuri şi traumatisme grave, urmând a fi transportată la Spitalul Clinic de Urgenţă Braşov.

UPDATE
: Secretarul de stat Raed Arafat şi ministrul Sănăţii, Nicolae Bănicioiu, au anunţat că vor pleca spre Braşov, unde joi seară a avut loc o explozie puternică urmată de un incendiu la fabrica de pâine Vel Pitar, în urma căreia cinci persoane au fost rănite, fiind posibil să existe şi alte victime printre dărâmături, relatează Antena 3.

UPDATE: Primarul Braşovului, George Scripcaru, a declarat joi seara că mai există o persoană în incinta fabricii de pâine în care a avut loc o explozie.

"Au fost un număr de zece persoane, patru au ieşit pe picioarele lor, cinci au fost transportate la spital şi mai este o persoană care este în incintă şi care va fi extrasă, scoasă de sub dărâmăturile din depozit", a spus primarul, la Antena 3.

El a adăugat că locuinţele din zonă nu au fost afectate de incendiu, dar că pe stradă sunt cioburi de la geamurile sparte în urma exploziei. În ce priveşte cauzele exploziei, el a apreciat că acestea ar putea fi acumularea anumitor pulberi de la făină şi ventilaţia necorespunzătoare.

UPDATE Raed Arafat a declarat la Antena 3 că cinci persoane sunt spitalizate. Mai multe echipe de intervenţie s-au format pentru a căuta alte persoane care ar fi putut fi surprinse de explozia produsă la moara fabricii de pâine Vel Pitar, a declarat Ciprian Sfreja, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov.

Angajaţii fabricii de pâine erau în schimbul al doilea, iar la ora actuală nu se cunoaşte numărul exact al persoanelor care se aflau în clădire la momentul producerii exploziei urmate de incendiu.

Flăcările uriaşe au fost surprinse în direct de camerele video de la stadionul FC  Braşov. Potrivit unor martori un corp de clădire s-a prăbuşit.

UPDATE: Martorii spun că un corp din clădire s-a prăbușit! Au fost formate echipe de salvatori! Nu există pericolul de extindere a incendiului.

UPDATE: Explozia s-a produs la moara fabricii de pâine. Potrivit declarațiilor efectuate în urmă cu puţin timp de o parte din angajaţii fabricii de pâine în moară, la această oră, lucrau 4 persoane, relatează brasovultau.ro

UPDATE: Din primele informaţii se pare că explozia a provocat rănirea a 3 persoane.

A avut loc o explozie deosebit de puternică a avut loc la o fabrică de pâine, din cartierul Bartolomeu, din Braşov. Explozia a fost urmată de un incendiu, relatează reprezentanţii ISU. Nu se ştiu, încă, numărul victimelor. Incendiul se manifestă la etajul doi al clădirii.

Fabrica se află lângă stationul Tineretului din Braşov.

La locul exploziei s-au deplasat 7 echipe de intervenţie.

Ştire în curs de actualizare.

×