x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Alertă în Tulcea! Un nou caz de gripă şi patru suspiciuni

Alertă în Tulcea! Un nou caz de gripă şi patru suspiciuni

13 Mar 2018   •   12:24
Alertă în Tulcea! Un nou caz de gripă şi patru suspiciuni

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a primit confirmarea unui nou caz de gripă înregistrat la un bărbat, numărul persoanelor afectate ajungând astfel la cinci. 

Bărbatul, în vârstă de 39 de ani, din satul Dunavăţu de Jos, Delta Dunării, este internat la Spitalul de boli infecţioase "Matei Balş" din Bucureşti, potrivit directorului DSP, Mihaela Nicolau. 

"Avem de asemenea două confirmări clinice ale unor cazuri de gripă înregistrate la o femeie în vârstă de 71 de ani, din oraşul Tulcea, şi un copil de 10 ani, din satul Pardina, Delta Dunării. Confirmarea clinică a unor cazuri de gripă înseamnă că analizele efectuate la Tulcea au ieşit pozitive, ele urmând să fie reconfirmate la Bucureşti", a declarat marţi, pentru AGERPRES, Mihaela Nicolau. 

Aceasta a mai spus că două noi suspiciuni de gripă au fost înregistrate zilele trecute în cazul unei femei în vârstă de 40 de ani din comuna Niculiţel şi al unei paciente de 51 de ani din oraşul Tulcea. 

Până la începutul acestei săptămâni, DSP a înregistrat patru cazuri de gripă, într-unul dintre ele pacientul, din localitatea Crişan, Delta Dunării, decedând. 

Anul trecut, DSP Tulcea a înregistrat şase suspiciuni de gripă, ele nefiind confirmate de institutul bucureştean din cauză că Tulcea nu mai este judeţ-santinelă pentru gripă. Unul dintre cele şase cazuri a fost internat la Bucureşti, iar restul la SJU, iar potrivit raportului DSP pentru anul 2017, toate cazurile au fost tratate şi externate. AGERPRES

×
Subiecte în articol: gripă tulcea