x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale ALERTĂ - Incendiu la un depozit de artificii de lângă Ploiești

ALERTĂ - Incendiu la un depozit de artificii de lângă Ploiești

17 Mar 2016   •   14:22
ALERTĂ - Incendiu la un depozit de artificii de lângă Ploiești
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Un incendiu violent s-a declanșat la un depozit unde se află o mare cantitate de artificii, respectiv 5 tone,, care au fost confiscate de polițiști în timpul sărbătorilor de iarnă.

Pompierii prahoveni au lichidat, după o intervenţie care a durat aproape două ore, incendiul izbucnit la un depozit de materiale pirotehnice din incinta Parcului Industrial Ploieşti, intervenţia echipajelor orpind propagarea focului la alte câteva tone de artificii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Raluca Vasiloae, pompierii au lichidat incendiul care a cuprins, joi după-amiază, un depozit în care se aflau mai multe tone de artificii.

Potrivit sursei citate, flăcările au cuprins o încăpere a depozitului, în incendiu arzând o cantitate de 3,6 tone de materiale pirotehnice.

În urma intervenţiei pompierilor, a fost evitată extinderea incendiului la altă încăpere a aceluiaşi depozit în care sunt amplasate alte 4,6 tone de artificii.

Conform unor surse din Poliţia Prahova, depozitul aparţine SC Electromecanica, iar de câteva luni acolo fuseseră duse artificii confiscate de poliţişti în urma acţiunilor privind legalitatea comerţului cu materiale pirotehnice în perioada sărbătorilor de iarnă.

Incendiul a fost provocat de către angajaţii unei firme care se ocupă cu reabilitarea spaţiului şi care au folosit, fără respectarea normelor legale, flacără oxiacetilenică pentru  a tăia o conductă de gaze, a explicat purtătorul de cuvânt al ISU Prahova.

ISU Prahova a precizat că în urma incendiului nicio persoană nu a fost rănită.

Depozitul se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 20 de metri şi are o înălţime de trei metri, iar deocamdată nu se cunosc cauzele izbucnirii incendiului.

Surse din Poliţia Judeţeană Prahova au declarat că materialele pirotehnice din depozit au fost confiscate de către poliţişti, în urma acţiunilor privind respectarea comerţului cu astfel de materiale. Clădirea în care erau depozitate artificiile aparţine unei societăţi comerciale.

×
Subiecte în articol: incendiu depozit de artificii