x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Alertă la Galați: Focar de coronavirus într-un cămin de bătrâni

Alertă la Galați: Focar de coronavirus într-un cămin de bătrâni

05 Apr 2020   •   13:52
Alertă la Galați: Focar de coronavirus într-un cămin de bătrâni

Peste 100 de bătrâni sunt în pericol din cauza COVID -19. Un focar de infecție a apărut într-un cămin din Galați și a îmbolnăvit mai multe persoane. Instituția privată este în carantină, fiind păzită de jandarmi, iar autoritățile caută un manager care să gestioneze situația.

Sâmbătă un bătrân cu simptomele viruslui a murit, iar autoritățile au confirmat că victima a fost infectată cu COVID-19.

„Deces 147: bărbat, 82 ani din Caminul de bătrâni, jud. Galați. Data confirmării: 03.04.2020. Data internării: 03.04.2020 - BoIi Infecțioase -ATI. Data deces: 04.04.2020. Comorbidități: demență, cardiopatie ischiemica, fibrilatie atrială, insuficiență cardiac”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit prefectului județului Galați, Gabriel Avramescu, mai multe persoane din cămin sunt infectate cu COVID-19 și au fost transferate la Spitalul de Boli Infecțioase și la Spitalul TBC. Ceilalți pacienți ai căminului sunt testați, prioritate având persoanele cu simptome.

De asemenea, autoritățile locale vor delega un manager din afara instituției pentru a conduce căminul în perioada crizei.

„Centrul respectiv a intrat în carantină, este echipaj de jandarmi la poartă, nu intră nimeni, nu iese nimeni. Se iese doar cu acordul Direcției de Sănătate Publică. Ieri a început ancheta epidemiologică. Ieri s-au făcut etajele I și II, astăzi se face parterul. S-au recoltat teste de la aproape toți bătrânii care prezintă simptome. Astăzi de dimineață am solicitat de la Spitalul CFR și de la Spitalul Județean să-mi desemneze persoane care să asigure asistență medicală bătrânilor din cămin. (...) Ei primesc tratamentul specific afecțiunilor pe care le au. Cei care prezintă simptome sau cei care sunt asimptomatici, dar sunt pozitivi, îi luăm și îi ducem la Spitalul de Boli Infecțioase și la Spitalul TBC. Am solicitat la Consiliul Județean să ne desemneze o persoană care să coordoneze acest centru”, a declarat prefectul județului Galați, Gabriel Avramescu.

Surse medicale susțin că virusul a fost adus în cămin chiar de managerul instituției. Se pare că persoana, care în prezent se află în stare gravă la un spital din Galați, a fost plecată în Turcia în luna martie.

Mediafax

×