x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Alertă la Giurgiu! Două noi suspiciuni de pestă porcină africană în judeţ

Alertă la Giurgiu! Două noi suspiciuni de pestă porcină africană în judeţ

06 Noi 2018   •   15:38
Alertă la Giurgiu! Două noi suspiciuni de pestă porcină africană în judeţ

Două noi suspiciuni de pestă porcină africană au apărut în judeţul Giurgiu după ce un porc mistreţ a fost găsit mort pe fondul de vânătoare din apropierea localităţii Prundu şi în urma unui caz de îmbolnăvire la porcii dintr-o gospodărie din localitatea Daia. 

"Ieri, 5 noiembrie, responsabilii fondului de vânătoare Diana din apropierea localităţii Prundu au raportat faptul că au găsit un mistreţ mort, iar astăzi (marţi-n.r.) a apărut un caz de îmbolnăvire la un porc domestic dintr-o gospodărie din localitatea Daia", a declarat marţi, pentru AGERPRES, directorul DSVSA Giurgiu, Liviu Florescu. 

Potrivit acestuia, în ambele cazuri probele au fost duse la laborator în judeţul Dâmboviţa pentru că cel din Bucureşti "nu mai face faţă". 

De la apariţia primului focar de pestă porcină africană în judeţul Giurgiu la data de 7 septembrie 2018, în şapte localităţi din judeţ a fost confirmat virusul. În cinci dintre acestea, respectiv la Brăniştari, Călugăreni, Comana, Mihai Bravu şi Budeni au fost ucişi toţi porcii deoarece au fost înregistrate mai multe cazuri de îmbolnăviri. http://www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: pesta porcina africana giurgiu