x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Alertă la Sibiu! Risc mare de avalanşă în munţii Bucegi şi Făgăraş

Alertă la Sibiu! Risc mare de avalanşă în munţii Bucegi şi Făgăraş

26 Ian 2018   •   15:56
Alertă la Sibiu! Risc mare de avalanşă în munţii Bucegi şi Făgăraş

Meteorologii avertizează că se menţine riscul mare, de gradul patru, de producere de avalanşe în munţii Bucegi şi Făgăraş, la peste 1.800 de metri altitudine, fiind vizată şi zona turistică, Bâlea Lac.

"Datorită temperaturilor pozitive care se vor înregistra în cursul zilei de mâine şi a insolaţiei, va continua topirea zăpezii de la suprafaţă şi umezirea acesteia, stratul depus în zilele precedente continuând să se consolideze uşor. În zonele abrupte, unde sunt şi cantităţi mai mari de zăpadă, se pot declanşa avalanşe spontane de zăpadă, prin alunecarea stratului superior pe cel vechi, întărit, aflate sub el, riscul declanşării fiind amplificat chiar şi la suprasarcini slabe", se arată în Buletinul nivometeorologic emis vineri, de către Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud.

La altitudini mai mici de 1.800 de metri, în masivele Bucegi şi Făgăraş, riscul de avalanşă este de gradul trei.

Cel mai mare strat de zăpadă din ţară se menţine în continuare la Bâlea Lac, în judeţul Sibiu, de 173 de centimetri. Accesul la Bâlea Lac se poate face doar cu telecabina. Un drum dus-întors între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac costă 60 de lei, de persoană. AGERPRES

×
Subiecte în articol: risc avalansa Bucegi fagaras