x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Alertă la Timișoara: DSP a identificat 20 de contacți ai elevei de 15 ani infectată cu coronavirus

Alertă la Timișoara: DSP a identificat 20 de contacți ai elevei de 15 ani infectată cu coronavirus

07 Mar 2020   •   21:12
Alertă la Timișoara: DSP a identificat 20 de contacți ai elevei de 15 ani infectată cu coronavirus

DSP Timiș a identificat 20 de contacți ai elevei de 15 ani, din Timișoara, care a fost confirmată cu noul coronavirus. Școala unde trei copii s-au îmbolnăvit a fost închisă.

Potrivit unei informări transmise de Grupul de Comunicare Strategică (GCS), ca urmare anchetei epidemiologice efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Timiș au fost identificaţi 20 de contacţi apropiaţi ai tinerei de 15 ani, depistata pozitiv cu noul coronavirus COVID-19."La această oră, personalul de specialitate al Direcției de Sănătate Publică Timiș se află pe teren pentru recoltarea probelor. În funcţie de evoluţia situaţiei, ancheta epidemiologică va fi extinsă", se arată în informare.

În România sunt 13 cazuri de infectare cu noul coronavirus, unul dintre cazuri fiind cel al unei adolescente de 15 ani din Timișoara, care studiază în aceeași unitate de învățământ cu ceilalți doi tineri de 16 ani din oraș, confirmați ca purtători ai virusului, dar într-o altă clasă.

În aceste condiții, școala a fost închisă.

"La acest moment cursurile instituției de învățământ sunt suspendate până pe 11 martie, urmând ca în cursul zilei de luni, 9 martie, comitetul județean pentru situații de urgență să decidă suspendarea cursurilor până la 14 zile", anunță Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

×
Subiecte în articol: coronavirus timisoara