x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Alertă! Salvamontiştii anunţă pericol de avalanşe în Ceahlău şi restricţionează accesul pe munte

Alertă! Salvamontiştii anunţă pericol de avalanşe în Ceahlău şi restricţionează accesul pe munte

31 Ian 2019   •   13:47
Alertă! Salvamontiştii anunţă pericol de avalanşe în Ceahlău şi restricţionează accesul pe munte

Salvamont Neamţ a emis, joi, o avertizare de pericol de avalanşe în masivul Ceahlău, pe toţi versanţii, la altitudini mai mari de 1.200 de metri, accesul turiştilor pe munte fiind restricţionat începând de vineri.

Şeful Serviciului Salvamont Neamţ, Raul Papalicef, a declarat, că temperaturile pozitive vor îngreuna stratul de zăpadă şi vor favoriza producerea de avalanşe.

"Temperaturile vor deveni pozitive în următoarele zile, în toată zona montană a judeţului Neamţ, iar stratul de zăpadă depus pe versanţi va suferi un proces accelerat de îngreunare şi granulare la nivel de strat de separaţie, ceea ce creşte riscul producerii avalanşelor. Începând de vineri, 1 februarie, se restricţionează accesul turistic pe majoritatea traseelor ce duc spre zona înaltă a masivului Ceahlău", a declarat şeful Serviciului Salvamont Neamţ.

Potrivit sursei citate, singurul traseu pe care se poate urca până la cabana Dochia este cel de la Izvorul Muntelui, prin Curmătura Lutu Roşu - Detunate - Vârful Lespezi.

Şeful Serviciului Salvamont Neamţ a adăugat că este interzisă traversarea jgheabului cabanei Dochia, şi această zonă fiind cu risc ridicat de producere a avalanşelor. AGERPRES

×