x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Alertă sanitară în Botoșani unde au fost descoperite două focare de RUJEOLĂ și HEPATITĂ de tip A

Alertă sanitară în Botoșani unde au fost descoperite două focare de RUJEOLĂ și HEPATITĂ de tip A

08 Mar 2018   •   12:50
Alertă sanitară în Botoșani unde au fost descoperite două focare de RUJEOLĂ și HEPATITĂ de tip A
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Autoritățile sanitare din județul Botoșani sunt în alertă după ce au fost descoperite focare de rujeolă în două comunități de romi, la 24 de persoane, și de hepatită A la trei elevi și doi adulți. 

Conducerea Direcției de Sănătate Publică Botoșani a anunțat, joi, într-o conferință de presă, că la nivelul județului Botoșani au fost confirmate 24 de cazuri de rujeolă, existând focare de infecție în comunitățile rome din Dorohoi și Broscăuți.

De asemenea, un focar de hepatită A există în localitatea Breaza, din comuna Santa Mare, unde au fost confirmate deja cinci îmbolnăviri.

”Avem un focar de rujeolă la Dorohoi și Broscăuți, în comunitățile cu populație romă. Există 14 persoane confirmate clinic și alte zece persoane, între care și un copil, confirmate cu buletine de analiză la Laboratorul Regional Iași. Direcția de Sănătate Publică a declanșat procedura de intervenție în focare și de delimitare a extinderii acestuia prin izolarea suspecților și prin imunizarea contacților”, a declarat directorul DSP Botoșani, Teodor Ferariu. Niciuna dintre persoanele care au contactat boala nu era vaccinată antirujeloic.

Directorul DSP Botoșani, Teodor Ferariu, a declarat, că un focar incipient de heapatită A a fost descoperit în localitatea Breaza din comuna Santa Mare, boala fiind confirmată în cazul a trei elevi și doi adulți, fiind vorba de doi părinți.

”DSP a luat măsurile necesare dezinfecției focarelor familiale și ale școlilor din localitățile Breaza și Santa Mare, dar și vaccinarea celor care au intrat în contact cu persoanele bolnave. Miercuri au fost vaccinați 22 de elevi, în perioada următoare urmând să aibă loc noi vaccinări, numărul persoanelor vaccinate urmând să ajung la 60”, a spus directorul DSP Botoșani.

Sursa: reporterntv.ro

×