x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Alertă: Un autocar cu români veniți din Rimini a intrat în țară prin Vama Borș. Toţi pasagerii vor fi plasați în carantină în Oradea

Alertă: Un autocar cu români veniți din Rimini a intrat în țară prin Vama Borș. Toţi pasagerii vor fi plasați în carantină în Oradea

09 Mar 2020   •   14:19
Alertă: Un autocar cu români veniți din Rimini a intrat în țară prin Vama Borș. Toţi pasagerii vor fi plasați în carantină în Oradea
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Un autocar cu 46 de români veniți din Rimini, zonă roșie din Italia, din punctul de vedere al epidemiei de coronavirus, a intrat luni în România, prin Vama Borș. Autocarul a trecut prin punctul de frontieră între orele 10.30 și 11.00. 

Alertate de presă, autoritățile au cerut inițial detalii. 

Ulterior, acestea au transmis că autocarul a fost oprit în Oradea iar pasagerii vor fi plasați automat în carantină. Transferul acestora este gestionat de autoritățile locale. 

Potrivit surselor BIHOREANULUI, autocarul a plecat însă din Borş fără ca respectiva procedură să se realizeze în mod corect, astfel că a fost oprit ulterior, pe traseu, undeva în Oradea, pentru reanalizarea chestionarelor.

Informaţia a fost negată, iniţial, de oficialii DSP Bihor, pentru ca ulterior să fie confirmată chiar de purtătorul de cuvânt al instituţiei, dr. Dorel Ţîrţ.

„Autocarul a fost oprit pe raza municipiului Oradea. Se reevaluează chestionarele pentru că au fost schimbate între timp zonele roşii. Au fost pasageri care nu au ştiut că au stat în zone în care acum a fost declarată carantină. La finalul procedurii se va stabili conduita obligatorie: dacă vor merge în carantină, sau dacă se vor autoizola”, a declarat Ţîrţ.

×