x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale ALERTĂ - UPDATE - Accident în lanț pe A2 soldat cu 4 morți și peste 50 răniți

ALERTĂ - UPDATE - Accident în lanț pe A2 soldat cu 4 morți și peste 50 răniți

05 Noi 2016   •   09:25
ALERTĂ - UPDATE - Accident în lanț pe A2 soldat cu 4 morți și peste 50 răniți
Sursa foto: Foto: Maramures TV

UPDATE 4: O femeie, rănită în carambol, a încetat din viață la spital, astfel că numărul morților a ajuns la 4. În acest moment mai sunt internați în spitale 25 de oameni.

UPDATE 3: Trei persoane au murit şi peste 50 au fost rănite sâmbătă în accidentul în lanţ produs pe Autostrada Soarelui, în zona Lehliu, arată cele mai noi date oferite de autorităţi. 

Comisar-şef de poliţie George Grigore, director adjunct la Direcţia Rutieră din cadrul Poliţiei Române, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, că, potrivit primelor cercetări, în zonă s-ar fi produs două accidente foarte apropiate unul de celălalt. 

"Sunt 3 decedaţi şi 29 de autovehicule implicate, dintre care două microbuze de transport persoane şi unul de transport marfă", a spus George Grigore. 

Potrivit acestuia, în prezent la spitale primesc îngrijiri medicale peste 40 de persoane rănite. 

"Acum la spital sunt undeva la 40 - 41 de persoane care primesc îngrijiri medicale", a precizat George Grigore, arătând că "situaţia este dinamică". 

El a mai spus că, din primele cercetări, s-ar fi produs două accidente distincte pe autostrada A2, la o distanţă de trei - patru metri unul de celălalt. 

"Din primele cercetările de până acum, se pare că sunt două accidente distincte, dar se continuă cercetările (...) şi vom stabili ulterior dacă sunt două sau unul", a afirmat George Grigore. 

UPDATE 2: Conform ultimelor informații numărul morților se ridică la 3 iar cel al răniților peste 50. Totodată, informațiile furnizate de autorități ar fi fost vorba de două accidente care au avut loc la scurtă vreme unul de celălalt.

UPDATE1: IGSU precizează că în accident au fost implicate 20 de autovehicule, printre care şi 2 microbuze. 

Știrea inițială: Un accident în lanț în care sunt implicate 10 mașini s-a produs sâmbătă dimineață pe autostrada A2, pe sensul de deplasare spre Constanța, în dreptul localității Lehliu-Gară.

ISU a declanșat planul roșu de intervenție după ce 4 persoane au decedat și alte 39 au fost rănite în acest accident.

La faţa locului intervin ambulanţe SMURD şi pompieri din judeţul Călăraşi şi municipiul Bucureşti. 

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe autostrada A2 Bucureşti – Constanța, traficul rutier este întrerupt pe sensul de mers către Constanța, la kilometrul 67, din cauza unui accident rutier.

Se recomandă conducătorilor auto să manifeste înțelegere față de situația creată și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri prezenți la fața locului.

Polițiștii recomandă celor care încheie coloanele de autovehicule care se formează în zona producerii accidentului să pună în funcţiune luminile de avarie pentru a-i atenţiona pe cei ce vin din spate să încetinească în timp util.

Cauza probabilă a accidentului este ceața și neadaptarea vitezei la condițiile meteorologice.

Știre în curs de actualizare.

×