x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Alimentarea cu energie este întreruptă în 26 de localităţi din judeţele Constanţa şi Călăraşi

Alimentarea cu energie este întreruptă în 26 de localităţi din judeţele Constanţa şi Călăraşi

18 Ian 2016   •   17:38
Alimentarea cu energie este întreruptă în 26 de localităţi din judeţele Constanţa şi Călăraşi

Un număr de 26 de localităţi din judeţele Constanţa şi Călăraşi erau încă nealimentate cu energie electrică luni, la ora 16,00, în urma viscolului şi a căderilor masive de zăpadă, potrivit unui comunicat al Enel Distribuţie Dobrogea, remis, luni, AGERPRES.

''Din cauza condiţiilor meteo deosebite, a viscolului şi căderilor masive de zăpadă (Cod portocaliu, ce s-a încheiat luni la ora 12,00, persistând avertizarea de Cod galben) au fost afectate reţelele electrice din raza de activitate a societăţii Enel Distribuţie Dobrogea", se precizează în comunicat.

Astfel, luni, la ora 16,00, în judeţul Constanţa, sunt nealimentate total 12 linii electrice aeriene de medie tensiune, cinci linii electrice aeriene de medie tensiune - parţial, precum şi 249 de posturi de transformare, fiind afectate 18 localităţi (Saraiu, Stejaru, Fântânele, Răzoare, Lipniţa, Cuigiuc, Goruni, Galiţa, Gârliţa, Esechioi, Carvănul Mare, Carvănul Mic, Haţeg, Abrud, Rasova-CAP, Potârnichea, Amzacea parţial, Hârşova parţial). Localitatea Cumpăna este afectată parţial (zona ANL, Sala Sport), iar în municipiul Constanţa sunt avarii în zona Palas.

În judeţul Călăraşi, sunt nealimentate total şapte linii electrice aeriene de medie tensiune, 15 linii electrice aeriene de medie tensiune, parţial, precum şi 150 de posturi de transformare, fiind afectate opt localităţi (Sohatu, Lupşanu, Săruleşti, Dragalina, Boşneagu, Borcea, Ştefan cel Mare, Pelinu).

În judeţele Tulcea şi Ialomiţa, unde, de asemenea, au fost probleme, toate localităţile au fost alimentate.

"În toate zonele se înregistrează deranjamente individuale şi colective datorate condiţiilor meteo pentru remedierea cărora se intervine. Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condiţiilor meteo deosebite, se numără izolatori sparţi şi conductori rupţi, chiciură depusă pe elemente de reţea, galopaj al conductoarelor ca urmare a vântului extrem de puternic (conductoarele se apropie din cauza vântului şi se produce arc electric, ceea ce conduce la întreruperea furnizării de electricitate)", menţionează Enel.

Reprezentanţii companiei susţin că echipele Enel Distribuţie Dobrogea şi ale contractorilor lucrează neîntrerupt pentru restabilirea, în cel mai scurt timp, a alimentării cu energie electrică a consumatorilor, în pofida condiţiilor meteo severe, cu rafale de vânt de peste 80 kilometri la oră şi a condiţiilor de circulaţie rutieră dificile, a drumurilor blocate şi a lipsei vizibilităţii în teren (câmp) sub 50 de metri.

×
Subiecte în articol: enel