x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Alți 31 de salariați de la Arctic Găești, confirmați cu COVID-19. Numărul total ajunge la 66 de persoane infectate

Alți 31 de salariați de la Arctic Găești, confirmați cu COVID-19. Numărul total ajunge la 66 de persoane infectate

16 Mai 2020   •   15:17
Alți 31 de salariați de la Arctic Găești, confirmați cu COVID-19. Numărul total ajunge la 66 de persoane infectate

Alți 31 de angajați ai fabricii de frigidere din Găești, județul Dâmbovița, au fost confirmați cu COVID-19, a anunțat sâmbătă DSP Dâmbovița. Numărul total al salariaților companiei care au fost testați pozitiv pentru noul coronavirus ajunge la 66.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Dâmbovița a anunțat că toți cei 31 de angajați nou confirmați cu COVID-19 sunt asimptomatici.

„Potrivit ultimelor rezultate transmise instituţiei noastre astăzi, 16 mai 2020, alţi 31 de salariaţi din hala secundară, liniile 3 şi 4 ale S.C. Arctic S.A. Găeşti , au fost depistaţi pozitiv COVID-19, toţi fiind la acest moment asimptomatici. De la debutul focarului şi până în prezent, numărul cazurilor pozitive depistate în această societate comercială este de 66”, se arată în comunicatul DSP.

În cadrul fabricii au fost dispuse mai multe măsuri, printre care izolarea la domiciliu a tuturor contacţilor direcţi şi a membrilor de familie ai angajaților confirmați pentru o perioadă de 14 zile, iar în cazul apariției simptomelor aceștia trebuie să se prezinte la secţia de boli infecţioase, prin solicitarea ambulanţei.

DSP a dispus realizarea triajului epidemiologic zilnic pentru întreg personalul și întreruperea activităţii în hala secundară, pentru ambele schimburi ale liniilor 3 şi 4, care reprezintă aproximativ 500 persoane, timp de 2 săptămâni.

„În halele de lucru vor fi efectuate acţiuni de dezinfecţie terminală la nivelul tuturor spaţiilor utilizate în comun, precum şi a liniilor de producţie, supravegherea stării de sănătate a salariaţilor din hala principală şi intensificarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID 19, respectiv: utilizarea de măşti faciale, mănusi şi alte componente ale echipamentului de protecţie personală, limitarea contactului interumanan, respectarea regulilor de igienă individuală”, sunt alte măsuri dispuse de reprezentanții DSP Dâmbovița.

Angajații testați pozitiv vor fi duşi la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, urmând ca medicul specialist să dispună internarea lor în cadrul secţiilor suport COVID -19.

DSP Dâmbovița a anunțat vineri că 32 de angajați de la fabrica de frigidere Arctic din Găești au fost confirmați cu noul coronavirus, în urma testării profilactice a contacților primilor doi bolnavi din hală.

Mediafax

×
Subiecte în articol: coronavirus gaesti arctic