x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Anchetă epidemiologică în Mureș, după confirmarea unei femei bolnave de coronavirus

Anchetă epidemiologică în Mureș, după confirmarea unei femei bolnave de coronavirus

08 Mar 2020   •   18:42
Anchetă epidemiologică în Mureș, după confirmarea unei femei bolnave de coronavirus

A fost declanșată ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor persoanelor cu care s-a aflat în contact femeia de 70 de ani, al 15-lea caz confirmat în România, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, prefectul județului Mureș, Mara Togănel.

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că a fost declanșată ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor persoanelor cu care s-a aflat în contact.

„A fost confirmat un nou caz pozitiv în urma testului pentru coronavirus (COVID-19), respectiv o femeie de 70 de ani din Mureș. Persoana se afla în izolare la domiciliu, întrucât a revenit în țară din Italia, din zona Ancona-Bologna. În cursul zilei de sâmbătă i-au fost recoltate probe, după ce femeia a avut dificultăți de respirație, tuse și febră. A fost declanșată ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor persoanelor cu care s-a aflat în contact”, a spus Togănel.

Femeia va fi internată la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca.

Analiza care a confirmat infecția cu coronavirus a fost efectuată la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca.

Un al 15-lea caz de coronavirus a fost confirmat în România, fiind vorba despre o femeie în vârstă de 70 de ani din județul Mureș, au anunțat reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică (GCS) privind situația COVID-19 în țara noastră.

„Persoana se afla în izolare la domiciliu din data de 6 martie a.c., întrucât a revenit în țară din Italia (Ancona/ Bologna). În cursul zilei de ieri (sâmbătă - n.r.) i-au fost recoltate probe, după ce femeia a avut dificultăți de respirație, tuse și febră. Femeia va fi transportată cu izoleta pentru internare la Spitalul de boli infecțioase din Cluj”, conform reprezentanților GCS.

Mediafax

×