x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Anchetă la Spitalul Județean de Urgență Tulcea, în cazul unui tânăr lăsat pe jos fără asistență medicală

Anchetă la Spitalul Județean de Urgență Tulcea, în cazul unui tânăr lăsat pe jos fără asistență medicală

14 Oct 2017   •   14:47
Anchetă la Spitalul Județean de Urgență Tulcea, în cazul unui tânăr lăsat pe jos fără asistență medicală

Membrii Comitetului director al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Tulcea s-au întâlnit, sâmbătă, pentru a analiza un posibil caz de neglijenţă în serviciu, după ce zilele trecute pe o pagină de socializare au fost făcute publice imagini cu un tânăr căzut în incinta unităţii şi căruia niciun medic nu-i acordă ajutor. 

Tânărul care apare în imagini are 29 de ani şi a fost adus joi, la ora 16.42, în SJU de către medicii Serviciului Judeţean de Ambulanţă, după ce, aflat în stare de ebrietate, a căzut pe stradă. Specialiştii Unităţii de Primire Urgenţe a spitalului au apreciat cazul acestuia drept o urgenţă minoră. 

'Înainte de a fi întins pe jos, aşa cum apare în imaginile publicate pe reţeaua de socializare, bărbatul s-a plimbat, a fumat şi a vomat. Imaginile surprinse de camerele de luat vederi ale UPU arată că atunci când brancardierul a fost să golească conţinutul bolului, el a căzut, iar doamnele au venit să cureţe. Aparţinătorii au ieşit din cauza mirosului din încăpere, brancardierul a revenit şi într-un minut a fost repus pe brancard. În câteva secunde, bărbatul s-a ridicat, iar la ora 17,00, a plecat fără aviz din UPU', a precizat managerul SJU, Tudor Năstăsescu. 

Imaginile înregistrate de camerele de luat vederi ale SJU arată de asemenea că la un interval de 30 de minute de la ieşirea din spital, tânărul a revenit în spital şi a plecat din nou la ora 19,00. 

Potrivit conducerii SJU, tânărul s-a prezentat anul acesta de 57 de ori la UPU, majoritatea prezentărilor fiind legate de consum de alcool şi de substanţe psihotrope. 

'Bărbatul este cunoscut de medicii şi asistentele UPU pentru antecedente cu violenţă şi pentru ameninţări', a mai spus managerul SJU. 

Comitetul director al SJU se va reuni la începutul săptămânii viitoare într-o nouă şedinţă pentru a analiza împreună cu conducerea UPU cazul tânărului şi comportamentul angajaţilor unităţii, iar dacă se vor constata încălcări ale normelor în vigoare urmează să aplice sancţiuni. 

Tânărul, potrivit unor surse neoficiale, locuieşte într-un centru pentru persoanele fără adăpost şi a fost recent subiectul unei intervenţii a poliţiştilor într-un caz de ameninţare cu sinuciderea.

AGERPRES

×