x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Angela Gheorghiu ar fi condiţionat participarea la ceremonia de acordare a titlului de cetăţean de onoare de soluţionarea unor probleme fiscale

Angela Gheorghiu ar fi condiţionat participarea la ceremonia de acordare a titlului de cetăţean de onoare de soluţionarea unor probleme fiscale

12 Iun 2018   •   18:44
Angela Gheorghiu ar fi condiţionat participarea la ceremonia de acordare a titlului de cetăţean de onoare de soluţionarea unor probleme fiscale
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Soprana Angela Gheorghiu a solicitat ca ceremonia de acordare a titlului de cetăţean de onoare şi a Cheii Oraşului Bucureşti să aibă loc pe 1 decembrie, de Ziua Naţională a României, însă, cu o seară înainte de eveniment, soprana a anunţat prin e-mail că nu mai poate participa la ceremonie "din motive personale", condiţionând participarea de soluţionarea unor probleme fiscale, se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei. 

Potrivit PMB, Angela Gheorghiu a acceptat titlul de cetăţean de onoare al Municipiului Bucureşti şi a mulţumit Primarului General şi Consiliului General pentru aceasta. Sursa citată arată că soprana a primit această distincţie pe data de 11 septembrie 2017, în semn de apreciere şi recunoştinţă pentru promovarea Bucureştiului şi a României în lume. 

"În data de 15 septembrie 2017, cu ocazia Zilelor Bucureştiului, soprana Angela Gheorghiu a concertat în Piaţa Constituţiei din Capitală. Onorariul plătit de Primăria Municipiului Bucureşti prin Arcub, pentru concertul susţinut de soprană Angela Gheorghiu, a fost de 144.906 euro, inclusiv TVA. Referitor la ceremonia de acordare a titlului de cetăţean de onoare şi a Cheii Oraşului Bucureşti, la solicitarea expresă a artistei s-a convenit ca evenimentul să aibă loc pe 1 decembrie, de Ziua Naţională a României", se arată în comunicatul transmis, marţi, AGERPRES. 

Reprezentanţii Primăriei Capitalei au făcut toate demersurile pentru organizarea acestui eveniment, la Palatul Regal, la data solicitată de Angela Gheorghiu. 

Potrivit PMB, cu o seară înainte de eveniment, soprana a anunţat prin e-mail că nu mai poate participa la ceremonie "din motive personale", condiţionând participarea de soluţionarea unor probleme fiscale. 

"Concret, artista a solicitat primarului general să intervină pe lângă Direcţia de Impozite şi Taxe sector 2, sau ANAF, pentru ştergerea unor datorii pe care aceasta le are, datorii reprezentând impozite şi taxe neplătite. Primarul Capitalei nu a dat curs acestei solicitări, neavând calitatea legală de a soluţiona astfel de probleme", se mai arată în comunicat. 

Soprana Angela Gheorghiu i-a transmis marţi primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, că este "profund deziluzionată" că aceasta continuă să se folosească de numele unor mari personalităţi oferindu-le cheia şi cetăţenia de onoare a Bucureştiului, amintind că ea a refuzat aceste distincţii, deoarece a simţit că munca şi notorietatea sa "vor fi instrumentalizate" de edilul-şef. AGERPRES

×