x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Apă cu bacterii în oraşul Breaza; locuitorii, avertizaţi că apa nu este potabilă

Apă cu bacterii în oraşul Breaza; locuitorii, avertizaţi că apa nu este potabilă

10 Feb 2016   •   14:45
Apă cu bacterii în oraşul Breaza; locuitorii, avertizaţi că apa nu este potabilă

Apa distribuită pentru o parte dintre locuitorii oraşului Breaza nu este potabilă, în condiţiile în care, în urmă cu cinci zile, au fost depistate colonii de bacterii în probele prelevate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Prahova, cetăţenii fiind avertizaţi, prin intermediul unor afişe, să folosească această apă doar în scop menajer.

Directorul DSP Prahova, Anca Dobrescu, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că în urmă cu cinci zile a fost depistată la analize bacteria Clostridium perfringens, astfel că apa care ajunge din sursa Nistoreşti la o parte dintre locuitorii oraşului Breaza nu este potabilă.

"Până la recontrol, apa rămâne nepotabilă, iar Hidro Prahova (operatorul de apă- n.r.) duce cisterne pentru consumul de apă, iar cea care curge pe reţea se foloseşte numai în scop menajer", a declarat Dobrescu.

Directorul SC Hidro Prahova, Adrian Semcu, a precizat că, după depistarea bacteriei, au fost luate măsuri pentru dezinfecţie, iar în paralel se fac demersuri pentru furnizarea de apă potabilă din sursa de la Paltinu.

"Sanepid a depistat o bacterie acum cinci zile, ne-a pus să facem dezinfecţie, am spălat bazinele, conducta, am schimbat filtrele, facem din nou probe să vedem dacă am scăpat de acea bacterie, dar Hidro Prahova, paralel, face spălarea conductelor noi pe programul Managementul apă-canal şi cred că la noapte, mâine dimineaţă va fi apă potabilă din sursa Paltinu în oraşul Breaza", a spus Semcu.

În acest oraş au fost lipite afişe ale Hidro Prahova prin care locuitorii sunt avertizaţi că "din data de 8.02.2016 apa livrată în oraşul Breaza are parametrii de potabilitate neconformi", în condiţiile în care reprezentanţii celor două instituţii afirmă că bacteria a fost depistată în apă în urmă cu cinci zile.

De asemenea, pe afişe scrie că dacă totuşi apa din reţea va fi folosită pentru consum, atunci ea trebuie "obligatoriu" fiartă în prealabil timp de minim zece minute.

Niciunul dintre cei doi nu a putut preciza câţi locuitori sunt afectaţi de această situaţie.

×
Subiecte în articol: apa murdara breaza