x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Aparat nou pentru depistarea coronavirusului la un spital din Galați

Aparat nou pentru depistarea coronavirusului la un spital din Galați

24 Apr 2020   •   15:06
Aparat nou pentru depistarea coronavirusului la un spital din Galați

Un aparat pentru depistarea coronavirusului a ajuns vineri la Spitalul de Pneumoftiziologie din Galaţi. Acesta a fost donat de oamenii de afaceri şi de mai multe asociaţii din Galaţi în baza unui parteneriat public-privat.

Potrivit fişei tehnice, aparatul, care a costat aproape 100.000 de euro, poate face 170 de teste pe zi dacă este folosit la capacitate maximă. Procedura presupune recoltarea probei prin exudat faringian şi apoi prelucrarea în laborator, cu ajutorul aparatului. Obţinerea rezultatului durează câteva ore.

Consiliul Judeţean Galaţi va asigura materialele necesare funcţionării liniei complete de testare.

„Consiliul Judeţean Galaţi a deschis un nou centru de testare. La Spitalul de Pneumoftiziologie au fost montate un sistem complet PCR Real Time şi o linie medicală pentru depistarea Covid-19. Toate echipamentele medicale au fost achiziţionate de către un grup de firme din Galaţi. Este un gest de mare responsabilitate socială şi solidaritate”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Mai multe echipamente Real Time PCR au venit sau urmează să ajungă la Galaţi, judeţul consolidându-şi poziţia de centru regional în testarea pentru depistarea virusului.

Luna trecută, Consiliul Judeţean Galaţi a achiziţionat un aparat pentru Spitalul Judeţean şi mai aşteaptă încă unul de la Ministerul Sănătăţii pentru aceeaşi unitate medicală. Tot Consiliul Judeţean a alocat bani pentru achiziţionarea liniei de testare pentru alt aparat RT PCR care a venit incomplet de la Ministerul Sănătăţii şi care a intrat în dotarea Spitalului de Boli Infecţioase. Bani de la bugetul judeţean au fost alocaţi şi pentru aparatul de la Spitalul din oraşul Târgu Bujor. Acesta are nevoie de linie de testare deoarece până în prezent a fost utilizat pentru alte tipuri de analize.

De asemenea, începând de miercuri, Spitalul de Urgenţă pentru Copii Sf. Ioan din Galaţi are un aparat care poate depista infecţia cu virusul COVID-19 prin analiza anticorpilor. Acesta a costat 150.000 de lei şi a fost cumpărat de Primăria Galaţi. Reprezentanţii municipalităţii anunţă că au cumpărat şi un aparat Real Time PCR care va ajunge la Galaţi peste câteva săptămâni.

Mediafax

×
Subiecte în articol: aparat coronavirus galaţi