x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Aproximativ cinci mii de persoane au participat la "Marşul pentru viaţă" din Capitală

Aproximativ cinci mii de persoane au participat la "Marşul pentru viaţă" din Capitală

25 Mar 2017   •   18:50
Aproximativ cinci mii de persoane au participat la "Marşul pentru viaţă" din Capitală

Circa 5.000 de persoane au participat, sâmbătă, pe traseul Parcul Unirii - Parcul Tineretului, la Marşul pentru viaţă. "Scopul este de a promova viaţa în general, o campanie împotriva avorturilor, dar prin aceasta nu interzicem avorturile, pur şi simplu vrem să conştientizăm cât mai multe femei să aleagă viaţa", a declarat Cătălina Mitu, voluntar în cadrul Asociaţiei "Studenţi pentru viaţă", organizator al evenimentului. 

Mariana Turcea, o altă participantă la marş, a menţionat că a venit să susţină viaţa. "Astăzi este Buna Vestire şi vrem să dăm şi noi o bună vestire tuturor tinerelor să nu avorteze, să păstreze acel prunc, este o binecuvântare de la Dumnezeu şi, dacă vreodată au un impediment, să apeleze la Coaliţia pentru familie şi la 'Studenţi pentru viaţă'", a transmis ea. 

La marş a participat şi omul de afaceri George Becali. "Cartea sfântă este legea mea şi în Cartea sfântă avortul e interzis, este ucidere. (...) Facem marşuri ca femeile să înţeleagă că trebuie să fie pe placul lui Dumnezeu să nu facă avorturi", a afirmat Becali. 

Participanţii la marş au purtat pancarte cu mesaje precum: "Sunt pentru viaţă!", "Pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie", "Ajută mama şi copilul! Ei depind de tine", "Viaţă ai primit! Viaţă să oferi!" şi au strigat "Pentru viaţă!". La marş au participat şi mai mulţi preoţi. 

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat, pentru Agerpres, că marşul a fost autorizat în intervalul orar 12,30 - 16,30 pe traseul Parc Unirii - bd. Unirii - bd. Dimitrie Cantemir - Parcul Tineretului. El a adăugat că nu s-au înregistrat incidente. 

Potrivit unui comunicat al Asociaţiei "Studenţi pentru viaţă", în această lună, în numeroase oraşe şi localităţi din România şi Republica Moldova, se desfăşoară Luna pentru viaţă 2017, având ca punct culminant Marşul "Ajută mama şi copilul! Ei depind de tine". Acest marş este la a VII-a ediţie naţională. 

Sursă foto: Sergiu Bălășcău - Twitter page

×