x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Arad - Încă un copil a murit de rujeolă

Arad - Încă un copil a murit de rujeolă

21 Oct 2016   •   08:36
Arad - Încă un copil a murit de rujeolă

Un copil de 15 ani din Covăsânț, internat cu rujeolă la Spitalul Clinic Județean Arad, a decedat.


Copilul a fost internat în data de 16.10.2016, la ora 19.00, la secția de Boli infecțioase copii din cadrul Spitalului Clinic Județean Arad. Se pare că băiatul a contactat boala dintr-un focar familial, de la verișorii săi. În ziua a șapte de evoluție a rujeolei, la domiciliu, a apărut o complicație gravă de tip bronhopneumonie cu insuficiență respiratorie marcata și a fost transportat de urgență la Spitalului Clinic Județean Arad. Însă, problemele s-au acutizat de la internare și s-au agravat și după 11 ore s-a instalat un stop respirator cu acidoză respiratorie și metabolică. În urma evoluției agravate, pacientul a fost transferat la ATI I, intubat și ventilat sub tratament complex cu antibiotice, hidroelectrolitice, acidobazice, etc. Cu toate acestea, el a decedat.

Medicii arădeni spun că decesul copilului s-a produs în urma unei complicații de tip bronhopneumonie în formă gravă, post rujeolică pe un teren cu multiple tare, secundare unei boli congenitale metabolice de tezaurizare NIEMANN PICK (care afectează întreg organismul, creier, cord, ficat, splină etc.) cu apariția unui retard psihosomatic marcat.


Membri din familia copilului au spus că și-ar fi dorit să-l salveze, să-l ducă la Viena, dar medicii arădeni le-au spus că nu ar rezista. Fiind un caz cunoscut cu boala cronică și teren imunitar tarat, familia a refuzat necropsia și a solicitat printr-o cerere scrisă și semnată, scutirea de autopsie.

Sursa: arad24.net

×
Subiecte în articol: copil mort de rujeola rujeola