x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Argeş: Opt copii de la şcoala din Dragoslavele, transportaţi la spital cu simptome specifice indigestiei

Argeş: Opt copii de la şcoala din Dragoslavele, transportaţi la spital cu simptome specifice indigestiei

09 Mar 2016   •   15:40
Argeş: Opt copii de la şcoala din Dragoslavele, transportaţi la spital cu simptome specifice indigestiei
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

  Opt copii de la şcoala din Dragoslavele, judeţul Argeş, au fost transportaţi, miercuri, la Spitalul din Câmpulung, cu simptome specifice unei indigestii, autorităţile luând în calcul şi varianta ca lor să le fie rău de la laptele şi biscuiţii primiţi la şcoală, deşi 88 de copii au primit produsele.

Potrivit prefectului judeţului Argeş, Cristian Soare, opt copii din clasele a V-a, a VI-a şi a VII-a au fost duşi, miercuri, la Spitalul din Câmpulung, acuzând greţuri şi, unii dintre ei, vărsături.

Prefectul a afirmat că echipe de la Direcţia de Sănătate Publică şi Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş se află pe teren pentru a face o anchetă epidemiologică în vederea stabilirii cauzei îmbolnăvirii.

Cristian Soare a spus că acei opt copii sunt stabilizaţi şi că nu se pune problema diagnosticului de toxiinfecţie alimentară, ci mai degrabă simptomele sunt specifice unei indigestii.

Prefectul a precizat că 88 de copii din Dragoslavele au primit la şcoală, miercuri, lapte şi biscuiţi, în cadrul programului "Lapte şi corn" şi că doar opt dintre ei se simt rău, iar în acest context nu se poate spune cu certitudine dacă produsele primite la şcoală sunt cauza îmbolnăvirii.

"Luăm în calcul toate posibilităţile. Este posibil ca starea de rău să fi fost provocată de biscuiţii şi laptele primiţi la şcoală, deşi 88 de copii au primit aceste produse şi doar opt se simt rău. De asemenea, verificăm dacă copiii au mâncat şi alte produse, poate o prăjitură, bomboane sau altceva adus de acasă", a declarat, pentru News.ro, prefectul Cristian Soare.

×