x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Asistente din Neamț, în timpul vizitei lui Tătaru: Sunt mult mai multe cadre medicale infectate

Asistente din Neamț, în timpul vizitei lui Tătaru: Sunt mult mai multe cadre medicale infectate

10 Apr 2020   •   15:31
Asistente din Neamț, în timpul vizitei lui Tătaru: Sunt mult mai multe cadre medicale infectate

Mai multe asistente din județul Neamț au susținut, în timp ce ministrul Sănătății vizita spitalul, că sunt mult mai multe cadre medicale infectate decât cele anunțate oficial. În replică, Tătaru a spus că personalul va fi testat în totalitate, având în vedere că acolo e focar.

În Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț sunt 34 de cadre medicale confirmate cu noul coronavirus, dintre care 8 medici.

În timpul vizitei ministrului Tătaru, câteva asistente, unele confirmate cu noul COVID-19 și aflate în izolare, au declarat că în spital sunt mai multe cadre medicale infectate decât cele anunțate oficial, iar lipsa materialelor este, în continuare, o problemă.

„Sunt mult mai multe cadre decât cele care se spun că sunt confirmate. Numai noi știm prin ce am trecut. Nu ne putem întoarce în același focar în care nu ni se dau materiale, fetele noastre stau în continuare în halate de unică folosință”, a declarat una dintre asistente.

În replică, Nelu Tătaru susține că tot personalul va fi testat, iar lipsa materialelor nu este o problemă cu care se confruntă spitalul.

„Am discutat și cu managementul spitalului și cu cei de la DSP. Personalul spitalului va fi testat în totalitate având în vedere că spitalul este un focar, iar tot ce este simptomatic va fi testat. Există un protocol în acest moment. Am verificat echipamentele, sunt în stoc, sunt suficiente, azi (vineri - n.r.) va mai veni un transport astfel încât să asigurăm un stoc pe cel puțin două săptămâni pentru fiecare secție în parte care va desfășura activitatea medicală. Noua conducere va răspunde pentru toate aceste lucruri”, a spus ministrul Sănătății.

Legat de schimbările făcute în spital, ministrul Sănătății a spus că a venit să facă o schimbare de management într-un context de pandemie cu coronavirus, „sperând să vedem, la început, o asanare a focarului din Spitalul Județean, iar apoi o scădere a numărului de infectări”.

„Am putut observa niște deficiențe care mi-au fost raportate și de Comandamentul Județean pentru Situații de Urgență, atât în anchetele epidemiologice cât și în circuitele existente la nivel de Spital Județean”, a adăugat Nelu Tătaru.

Deși numărul de pacienți confirmați cu noul COVID-19 în Neamț a ajuns, vineri, la 234, noul manager al spitalului a transmis că nu se pune problema ca județul Neamț să intre în carantină.

„La momentul acesta, pe baza statisticilor pe care le deținem, nu se pune problema ca orașul Piatra-Neamț sau județul Neamț să intre în carantină, ca Suceava. Suceava a fost un accident epidemiologic tocmai din cauza faptului că nu s-au respectat reguli de către întreaga populație”, a declarat Daniela Marcoci, noul manager al Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Nelu Tătaru asistente baemt