x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Atenție șoferi! Polițiștii timișoreni îi vor amenda pe conducătorii auto pe baza imaginilor din sistemul de management al traficului

Atenție șoferi! Polițiștii timișoreni îi vor amenda pe conducătorii auto pe baza imaginilor din sistemul de management al traficului

13 Sep 2017   •   15:31
Atenție șoferi!  Polițiștii timișoreni îi vor amenda pe conducătorii auto pe baza imaginilor din sistemul de management al traficului

Poliţiştii timişoreni au semnat miercuri un protocol cu Primăria Municipiului Timişoara în baza căruia vor începe amendarea şoferilor contravenienţi pe baza imaginilor puse la dispoziţie de sistemul de management al traficului.

''Poliţia Timiş a semnat, miercuri, un protocol de colaborare cu Primăria Municipiului Timişoara pentru accesul la sistemul de management al traficului rutier. Astfel, poliţiştii vor putea utiliza datele înregistrate de echipamentele montate pe raza municipiului pentru sancţionarea conducătorilor auto care nu respectă normele rutiere. (...) Radarele şi camerele de supraveghere video sunt omologate fiecare în parte'', a declarat, pentru AGERPRES, Ancuţa Morariu, purtător de cuvânt al Poliţiei Judeţene Timiş.

Un angajat al Poliţiei Judeţene Timiş va fi prezent în centrul de comandată al sistemului de management al traficului din Timişoara şi va avea acces la imaginile de pe camerele video montate în intersecţii, pe baza cărora se vor aplica sancţiunile.

Primarul Nicolae Robu a fost foarte indignat de faptul că deşi au fost omologate camerele video şi radarele, poliţiştii de la Rutieră au refuzat să aplice amenzi pe baza imaginilor puse la dispoziţie de municipalitate, din centrul de management inteligent al traficului.

''Radarele de viteză din oraş sunt funcţionale pentru identificarea celor care depăşesc viteza regulamentară, dar şi sistemele de detecţie a trecerii pe culoarea roşie a semaforului electric îşi vor face datoria şi se transmit automat imaginile şi datele de identificare ale maşinii Biroului Poliţiei Rutiere Timişoara, pe suport electronic, pentru a dispune măsurile care se impun'', a spus primarul Nicolae Robu.

Potrivit edilului, în luna mai, sistemul de monitorizare a înregistrat 50.000 de ''treceri pe roşu'', fără ca poliţia să ia măsuri, menţionând că i-a trimis o adresă ministrului Administraţiei şi Internelor, Carmen Dan, căreia i-a solicitat să dispună în regim de urgenţă luarea măsurilor care se impun.

Sistemul de management al traficului are ca scop tocmai reducerea numărului de accidente în trafic, disciplinarea şoferilor şi creşterea siguranţei cetăţenilor în trafic.

Proiectul a beneficiat de o investiţie de 26 milioane de lei şi include 44 de intersecţii nou semaforizate, 90 de intersecţii modernizate, 134 de intersecţii supravegheate video, 230 de camere de supraveghere instalate în intersecţii, şapte radare de viteză, 13 radare de informare, 13 panouri cu afişare numerică, 37 de sisteme de detecţie a trecerii pe roşu, 17 panouri cu afişare de mesaje destinate conducătorilor auto, fiind montate la trecerile de pietoni 537 de dispozitive acustice pentru nevăzători.

''Pentru îndeplinirea acestor indicatori, respectiv reducerea numărului de accidente rutiere şi sporirea gradului de siguranţă rutieră, precum şi scăderea numărului de infracţiuni rutiere, este necesară şi obligatorie colaborarea şi sprijinul Poliţiei Rutiere'', a mai spus primarul Nicolae Robu. AGERPRES

×
Subiecte în articol: soferi