x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Autobuze electrice în Brașov. 60 de autovehicule ecologice vor fi puse în circulație până în 2021

Autobuze electrice în Brașov. 60 de autovehicule ecologice vor fi puse în circulație până în 2021

20 Iul 2020   •   12:18
Autobuze electrice în Brașov. 60 de autovehicule ecologice vor fi puse în circulație până în 2021

Primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, a semnat contractul de achiziţie a 8 autobuze electrice. Acestea au 12 metri lungime şi sunt produse de o companie din Cehia, aceeaşi cu care administrația locală are contract pentru furnizarea altor 52 de autovehicule electrice. 

Licitaţia a fost organizată de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, în cadrul unui proiect derulat în parteneriat cu municipalitatea din Braşov și cofinanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Valoarea contractului se ridică la 22,1 milioane de lei, fără TVA.

Toate autobuzele electrice vor fi puse în circulație până în iulie 2021.

"Până acum s-a dovedit un producător serios, iar autobuzele care circulă deja în Braşov oferă condiţii foarte bune. Conform contractului, până în iulie 2021, toate aceste autobuze vor circula în municipiul Braşov. După cum ştiţi, în cadrul strategiei noastre de mobilitate urbană, dar şi în planul privind calitatea aerului, principala modalitate de reducere a poluării din trafic este utilizarea transportului în comun. Odată cu finalizarea achiziţiei acestor mijloace de transport în comun ecologice, nu doar că vom atinge ţintele pe care ni le-am, propus, dar o vom face mai devreme decât era în plan şi le vom şi depăşi. Astfel, la finalul anului 2021, în Braşov, 75% din transportul în comun va fi electric", a declarat edilul. 

Prin contract este prevăzută şi achiziţia a 8 staţii de încărcare lentă şi 3 staţii de încărcare rapidă.

×