x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea AVERTIZARE METEO: Atenționare nowcasting Cod portocaliu de furtună în judeţul Bihor, luni la prânz

AVERTIZARE METEO: Atenționare nowcasting Cod portocaliu de furtună în judeţul Bihor, luni la prânz

20 Iun 2016   •   12:17
AVERTIZARE METEO: Atenționare nowcasting Cod portocaliu de furtună în judeţul Bihor, luni la prânz
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni, o nouă atenţionare nowcasting Cod Portocaliu de furtună valabilă până la ora 13,00 în judeţul Bihor.

În special în jumătatea de vest a judeţului, în zona localităţilor Salonta, Dumbrăviţa de Codru, Holod, Oradea, Aleşd, Marghita şi Săcuieni se vor semnala frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni medii, cantităţi de precipitaţii care vor depăşi 35...40 l/mp şi intensificări de vânt ce vor lua şi aspect de vijelie.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore.

Începând de luni după-amiază va intra în vigoare o atenţionare Cod Galben de de ploi abundente şi disconfort termic în 12 judeţe din vestul şi nord-vestul ţării, valabilă până marţi dimineaţă.

Judeţele care vor intra sub Cod Galben sunt Mehedinţi, Gorj, Caraş-Severin, Timiş, Hunedoara, Arad, Alba, Bihor, Cluj, Satu Mare, Sălaj şi Maramureş.

Pe de altă parte, din după-amiaza zilei de luni, 20 iunie, în sudul, estul şi local în centrul ţării disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură - umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. AGERPRES

×