x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Bărbat trimis în judecată după ce a încercat să mituiască un polițist

Bărbat trimis în judecată după ce a încercat să mituiască un polițist

08 Iul 2020   •   11:54
Bărbat trimis în judecată după ce a încercat să mituiască un polițist

Un bărbat de 54 de ani a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, după ce a fost prins în flagrant delict în timp ce îi dădea 5.000 de lei mită unui polițist din Giurgiu ca să nu îi facă dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului și fără permis.

Potrivit unui comunicat al Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu, procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui bărbat de 54 de ani pentru dare de mită.

În septembrie 2019, un polițist de la IPJ Giurgiu a oprit în trafic o basculantă, aflată în proprietatea inculpatului, care era condusă de o altă persoană. În urma verificărilor, polițistul a constatat că mașina nu era înmatriculată și că șoferul nu avea permis de conducere. Mai mult, la testare acesta a fost depistat cu 0,80g/l alcool pur în sânge.

Ulterior, inculpatul i-a promis polițistului o sumă de bani, pentru soluționarea favorabilă a dosarului penal pe care acesta îl instrumenta, având ca obiect infracțiunile de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

În 17 iunie, acesta a fost prins în flagrant după ce i-a dat agentului, cu titlul de mită, 5.000 de lei, prima tranșă din suma promisă, de 10.000 de lei.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: bărbat mita politist