x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Biserica din satul Atia, judeţul Harghita, mistuită de un incendiu provocat de un trăsnet

Biserica din satul Atia, judeţul Harghita, mistuită de un incendiu provocat de un trăsnet

19 Sep 2016   •   14:02
Biserica din satul Atia, judeţul Harghita, mistuită de un incendiu provocat de un trăsnet

Biserica romano-catolică din satul Atia, comuna Corund, a fost mistuită de flăcări în noaptea de duminică spre luni, incendiul fiind provocat de un trăsnet care a lovit acoperişul. 

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat că în incendiu a ars acoperişul bisericii, învelit cu ţiglă, pe o suprafaţă de 500 de metri pătraţi, tavanul din lemn, pe o suprafaţă de 300 metri pătraţi, altarul cu obiecte bisericeşti, mobilierul destinat enoriaşilor, instalaţia de sonorizare, mai multe covoare şi materiale textile. De asemenea, s-au degradat trei clopote, cupola turnului, radiatoarele, geamurile şi tencuiala interioară. 

Pagubele au fost evaluate la 380.000 lei. 

Pentru stingerea focului s-a intervenit cu şapte autospeciale cu apă şi spumă, două de la Detaşamentul Odorheiu Secuiesc al ISU şi cinci de la serviciile voluntare din Corund, Praid şi Ocna de Sus, precum şi cu o motoscară mecanică. Intervenţia a durat aproximativ cinci ore, pompierii reuşind să limiteze extinderea focului la clădirile învecinate, bunurile salvate fiind evaluate la circa 500.000 lei. 

Potrivit concluziilor specialiştilor, incendiul a fost provocat de un trăsnet care a lovit acoperişul bisericii. AGERPRES

×