x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Blănuri de urs şi de lup, arme de vânătoare şi peste 1.500 de cartuşe, ridicate de la braconierii din Brăila

Blănuri de urs şi de lup, arme de vânătoare şi peste 1.500 de cartuşe, ridicate de la braconierii din Brăila

01 Feb 2016   •   19:15
Blănuri de urs şi de lup, arme de vânătoare şi peste 1.500 de cartuşe, ridicate de la braconierii din Brăila

Poliţiştii brăileni au ridicat în vederea cercetărilor trei arme de vânătoare, peste 1.500 de cartuşe de vânătoare, blănuri de urs şi de lup, precum şi alte specii de vânat protejate, în urma unor percheziţii domiciliare efectuate în Insula Mare a Brăilei, potrivit informaţiilor furnizate luni de Biroul de presă al IPJ Brăila.

În baza mandatelor de percheziţie emise de Judecătoria Brăila, poliţiştii de la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au efectuat trei percheziţii domiciliare în comuna Frecăţei, din Insula Mare a Brăilei, la persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni de braconaj cinegetic şi de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Poliţiştii au ridicat de la proprietarul unei cabane o armă de vânătoare, deţinută fără drept, şi o armă deţinută legal, despre care s-a stabilit că a fost folosită în aceeaşi zi, la comiterea infracţiunii de braconaj pe un fond de vânătoare.

De asemenea, de la acesta au mai fost ridicate 977 cartuşe, 4 raţe sălbatice împuşcate şi o blană de urs şi una de lup, ambele cu cap, argăsite, specii de vânat protejate, iar autovehiculul folosit la comiterea infracţiunii de braconaj a fost indisponibilizat de poliţişti şi lăsat în custodia proprietarului.

De la celelalte două imobile, aparţinând unui brăilean de 38 de ani, au mai fost ridicate pentru cercetări o armă de vânătoare cu ţeavă de rezervă şi 621 cartuşe, acesta nefiind deţinător legal de arme şi muniţie, precum şi 5 iepuri de câmp, congelaţi, şi două proiectoare portabile.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vânătoare practicată de persoane care nu posedă permis de vânătoare, vânătoare fără respectarea condiţiilor înscrise în autorizaţie, transportul vânatului dobândit din braconaj, uz de armă letală fără drept şi deţinere de arme şi muniţie letală fără drept.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor depistaţi.

×
Subiecte în articol: braconieri