x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Bombă de aruncător, descoperită în curtea parohiei romano-catolice din Odorheiul Secuiesc

Bombă de aruncător, descoperită în curtea parohiei romano-catolice din Odorheiul Secuiesc

14 Apr 2018   •   17:30
Bombă de aruncător, descoperită în curtea parohiei romano-catolice din Odorheiul Secuiesc

O bombă de aruncător, provenită cel mai probabil din al Doilea Război Mondial, a fost descoperită, sâmbătă, în curtea parohiei romano-catolice din Odorheiu Secuiesc, muniţia fiind ridicată în siguranţă de pirotehnişti, în vederea distrugerii. 

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat că bomba de aruncător, calibrul 82 mm, a fost găsită de o persoană care făcea curăţenie de primăvară în curtea parohiei romano-catolice din municipiu Odorheiu Secuiesc şi care a sunat imediat la numărul de urgenţă 112. 

Securitatea zonei a fost asigurată de poliţiştii din municipiu, până la sosirea echipei specializate din cadrul ISU, pirotehniştii efectuând o misiune de ridicare, transport şi depozitare în condiţii de siguranţă a proiectilului, în vederea distrugerii. 

Potrivit sursei citate, este a cincea intervenţie executată, de la începutul anului, de pirotehniştii harghiteni de asanare de muniţie rămasă neexplodată. 

În Harghita sunt găsite frecvent elemente de muniţie, cu precădere în zonele unde a fost linia frontului în al Doilea Război Mondial. AGERPRES

×