x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Botoşani: Medic de familie verificat de Casa de Asigurări după ce a anunţat că îşi vinde cabinetul şi pacienţii

Botoşani: Medic de familie verificat de Casa de Asigurări după ce a anunţat că îşi vinde cabinetul şi pacienţii

02 Feb 2016   •   13:36
Botoşani: Medic de familie verificat de Casa de Asigurări după ce a anunţat că îşi vinde cabinetul şi pacienţii

Conducerea Casei de Asigurări de Sănătate din Botoşani a declanşat o anchetă pentru a verifica activitatea unui medic de familie care a postat un anunţ pe un site de specialitate prin care îşi anunţă intenţia de a vinde cabinetul medical, inclusiv pacienţii asiguraţi aflaţi pe lista sa.

Directorul Casei de Asigurări de Sănătate, Costel Lupaşcu, susţine că medicul respectiv, care are un cabinet în localitatea Dobârceni, nu a respectat procedura privind vânzarea praxis-ului, publicând anunţul înainte de a transmite o notificare la Colegiul Medicilor.

'El poate vinde praxis-ul cu respectarea Legii 95/ 2006 privind reforma în domeniul sănătăţii. Praxis-ul reuneşte patrimoniul reprezentat de afectaţiunea profesională, infrastructura cabinetului, clientela, reprezentată de pacienţi. Intenţia se notifică la Colegiul Medicilor', a afirmat Lupaşcu.

Medicul de familie din Dobârceni a publicat pe un site de anunţuri informaţia că 'se vinde praxis de medicină de familie, rural, judeţul Botoşani, cu 1.791 pacienţi/ 1.382 asiguraţi'. În anunţ, el a mai specificat că este singurul medic de familie din comună şi că pentru praxis solicită 10.000 de euro.

×