x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale BOTOȘANI: Repunerea în funcțiune, după 20 de ani, a unor canale de irigații și stații de pompare a apei

BOTOȘANI: Repunerea în funcțiune, după 20 de ani, a unor canale de irigații și stații de pompare a apei

01 Iul 2017   •   18:40
BOTOȘANI: Repunerea în funcțiune, după 20 de ani, a unor canale de irigații și stații de pompare a apei

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a participat, sâmbătă, la repunerea în funcţiune, după peste 20 de ani, a unor canale de irigaţii şi a unei staţii de pompare a apei de pe raza comunei Manoleasa din judeţul Botoşani. 

Potrivit acestuia, reabilitarea canalelor de la Manoleasa şi repornirea staţiei de pompare cu apă din râul Prut va permite irigarea a aproximativ 7.000 de hectare de teren agricol din zonă. 

Daea susţine că refacerea sistemului de irigaţii reprezintă o prioritate pentru programul de guvernare în domeniul agricol al Partidului Social Democrat (PSD). 

"PSD în campania electorală a lansat un program de refacere a sistemului de irigaţii. Cu acest program s-a intrat în Parlamentul României, s-a aprobat programul de guvernare, iar pentru Ministerul Agriculturii acest obiectiv de a pune în stare de funcţionare întregul sistem de irigaţii începând de anul acesta şi până în 2020 pe o suprafaţă de două milioane de hectare este cel mai important obiectiv pe care îl avem şi pe care îl urmărim la secundă', a afirmat ministrul Agriculturii. 

Investiţiile de la Manoleasa au costat peste 500.000 de lei şi au presupus decolmatarea canalelor de irigaţii betonate construite înainte de 1990, dar şi refacerea unor echipamente ale staţiei de pompare. 

Directorul Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare, Florin Barbu, susţine că la nivel naţional au fost alimentate cu apă aproximativ 1.300 de kilometri de canale de irigaţii. 

"Prin investiţia aceasta şi garanţia dată, timp de zece ani această amenajare va funcţiona şi va fi apă gratuită", a afirmat Barbu.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: petrea daea botosani canale de irigatii