x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Braşov: Steagul de doliu arborat la Teatru Sică Alexandrescu, în semn de respect pentru Stela Popescu

Braşov: Steagul de doliu arborat la Teatru Sică Alexandrescu, în semn de respect pentru Stela Popescu

24 Noi 2017   •   17:23

Teatrul Sică Alexandrescu din Braşov, pe scena căruia Stela Popescu a jucat diverse roluri, în perioada 1960-1963, a arborat steagul de doliu, în semn de respect şi veşnică preţuire pentru marea actriţă.


"Vestea încetării din viaţă a uneia dintre cele mai mari actriţe ale scenei româneşti ne-a îndurerat profund, lăsând un gol imens în sufletele noastre. S-a stins o stea, dar strălucirea ei va rămâne veşnic în amintirea noastră şi a generaţiilor viitoare. A jucat pe scena teatrului braşovean în perioada 1960-1963, roluri mari, extraordinare. Am arborat steagul negru de doliu la Teatrul Sică Alexandrescu, unde va rămâne până luni dimineaţa. Nu o vom uita niciodată. Dumnezeu să-i odihnească sufletul", a declarat, pentru AGERPRES, directorul Teatrului Sică Alexandrescu, Dan Cogălniceanu.

Într-un comunicat transmis AGERPRES de Biroul de presă al Primăriei Braşov, primarul George Scripcaru îşi exprimă regretul pentru trecerea în nefiinţă a unei dintre cele mai mari actriţe ale scenei româneşti, Stela Popescu, cetăţean de onoare ale municipiului Braşov.

"Pentru a-i cinsti memoria şi ca semn de recunoaştere pentru modul în care, de-a lungul anilor, a evocat Braşovul, oraşul său de adopţie, am propus conducerii Teatrului Sică Alexandrescu ca Sala Studio să poarte numele marii actriţe", a afirmat edilul braşovean, potrivit sursei citate.

Totodată, săptămâna viitoare, Cinemateca Patria va difuza în memoriam filme având-o ca protagonistă pe Stela Popescu.

Stela Popescu a devenit Cetăţean de Onoare al municipiului Braşov în anul 2015, ca semn de recunoaştere pentru întreaga activitate, iar în 31 mai 2017 i-a fost înmânată Diploma de Cetăţean de Onoare.

"Eu sunt datoare Braşovului, începând de la primii ani de şcoală şi terminând cu facultatea şi prezenţa la Teatrul din Braşov. Prezenţa Braşovului în viaţa mea mi-a întărit disciplina, morala, demnitatea şi astfel am ajuns azi să fiu printre cei mai mari artişti ai României", spunea în urmă cu şase luni marea actriţă, la înmânarea diplomei de Cetăţean de Onoare al Braşovului. AGERPRES

×
Subiecte în articol: stela popescu