x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Tavanurile unei scoli cad peste copii şi profesori. Instituţia de învăţământ a fost reabilitată în urmă cu un an

Tavanurile unei scoli cad peste copii şi profesori. Instituţia de învăţământ a fost reabilitată în urmă cu un an

15 Oct 2015   •   15:16
Tavanurile unei scoli cad peste copii şi profesori. Instituţia de învăţământ a fost reabilitată în urmă cu un an

Mai multe bucăţi din tavanul a două clase aparţinând şcolii generale din comuna gălăţeană Rediu s-au prăbuşit chiar în timpul orelor de curs, o profesoară fiind rănită de tencuiala căzută, a declarat joi directorul şcolii, Florentina Armencea.

Potrivit acesteia, deşi lucrările la corpul de şcoală reabilitat au fost terminate abia anul trecut, fiind efectuate de o firmă din Constanţa, acestea nu au ţinut nici măcar un an.

'Prima dată s-a întâmplat în urmă cu două săptămâni. Copiii mici, de la grădiniţă, abia plecaseră acasă, iar femeia de serviciu făcea curăţenie în clasă. A ieşit să-şi aducă o găleată, iar în urma ei s-a prăbuşit o bucată din tavan. Din fericire, nu era nimeni în clasă, altfel s-ar fi putut întâmpla o nenorocire', a spus Florentina Armencea.

În urmă cu două zile, s-au desprins alte bucăţi de tencuială care au lovit-o pe profesoara de sport ce se afla la oră împreună cu elevii.

'Îmi desfăşuram ora, cu elevii clasei a IV-a, când s-a auzit un zgomot şi o bucată din tavan a căzut peste mine. M-a lovit la cap, la umăr şi la picior. Copiii s-au speriat, le-a intrat praf în ochi. I-am scos din clasă în siguranţă', a spus Dorina Buruiană, profesoara de sport.

Pentru a preveni alte evenimente, conducerea şcolii din Rediu a decis ca în corpul nou să nu mai înveţe niciun copil, până când firma nu va remedia problemele. Mulţi dintre părinţi sunt revoltaţi şi spun că nu mai vor să-şi lase copiii la şcoală.

'Eu am doi copii de grădiniţă, o fetiţă şi un băiat, şi nu îi mai las până când nu se repară şcoala. Eu nu vreau să-mi trimit copiii la grădiniţă ca să li se întâmple ceva rău', a spus Ana Maria Blându, unul dintre părinţii din Rediu.

Reprezentanţii firmei de construcţii au comunicat conducerii şcolii că vor veni zilele acestea pentru refacerea lucrărilor. Firma a câştigat licitaţia organizată de Ministerul Educaţiei, fondurile provenind de la Banca Mondială. AGERPRES

×