x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Bucureşti şi Ilfov, transport în comun... la comun, cu Asociaţia de Transport Metropolitan Bucureşti (ATMB)

Bucureşti şi Ilfov, transport în comun... la comun, cu Asociaţia de Transport Metropolitan Bucureşti (ATMB)

04 Sep 2015   •   17:50
Bucureşti şi Ilfov, transport în comun... la comun, cu Asociaţia de Transport Metropolitan Bucureşti (ATMB)
Sursa foto: Sorin Oprescu (Karina Knapek/Intact Images)

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi-a exprimat miercuri, 2 septembrie, speranţa că transportul în comun Bucureşti-Ilfov va funcţiona cât mai curând.

Citeşte şi RATB vrea să achiziţioneze automate de bilete

"Eu sper cât mai repede, după câte ştiţi transportul acesta se desfăşoară şi acum, nu peste tot, în acest moment luăm un drum coerent de dezvoltare în ceea ce priveşte ajunsul în toate localităţile judeţului Ilfov. Discutăm despre o comuniune Bucureşti-Ilfov pusă în aplicare respectând toate prerogativele Comisiei Europene. Mergem în paralel cu modernizarea şi restructurarea RATB-ului, după care urmează contractele încheiate ce ne interesează pe mine şi pe ceilalţi colegi ai noştri, să nu existe amprenta politică în hotărâri şi să existe amprenta profesională de management al transportului", a declarat Oprescu, la prima Adunare Generală a Asociaţiei de Transport Metropolitan Bucureşti, întrebat de jurnalişti când va fi transport în comun Bucureşti-Ilfov.

El a spus că se vor cumpăra autobuze şi microbuze.

Oprescu a menţionat că dispare Autoritatea Metropolitană. "Am discutat la Guvern cu ministrul Transporturilor. În principiu dispare Autoritatea Metropolitană care a fost constituită cândva. În acest moment, odată cu constituirea Asociaţiei de Transport Metropolitan, ceea ce afirmam cu toţii de un timp încoace reglăm pentru perioadele pe care le parcurgem, reglăm şi legătura aceasta rutieră de transport de persoane, copii la şcoală, adulţi, bătrâni şi aşa mai departe între Bucureşti şi judeţul Ilfov", a afirmat Sorin Oprescu.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: ATMB ratb Sorin Oprescu transport in comun