x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Bulibaşa Ferdinant Stănescu, reţinut de procurorii DNA

Bulibaşa Ferdinant Stănescu, reţinut de procurorii DNA

10 Dec 2015   •   15:39
Bulibaşa Ferdinant Stănescu, reţinut de procurorii DNA

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Oradea l-au reţinut joi, pentru 24 de ore, pe bulibaşa Ferdinant Stănescu, unul dintre cei mai cunoscuţi romi din zona Moldova, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, potrivit unui comunicat transmis joi AGERPRES de către DNA.

Bulibaşa Ferdinant Stănescu a fost prins în flagrant în parcarea unui hotel din Băile Felix, după ce acesta a primit, în 9 decembrie, de la denunţător o primă tranşă de 12.000 de euro din suma totală pretinsă pentru a influenţa trei magistraţi din Iaşi.

Potrivit procurorilor anticorupţie, suspectul Stănescu Ferdinant a pretins, în zilele de 22 şi 25 noiembrie, respectiv 9 decembrie, de la o persoană, denunţător în cauză, suma totală de 30.000 de euro, lăsând să se creadă că are influenţă asupra a trei magistraţi din municipiul Iaşi, învestiţi cu soluţionarea unei cauze penale în care o rudă a denunţătoarei a fost trimisă în judecată, în stare de arest preventiv.

În schimbul banilor pretinşi, suspectul a afirmat că îi va determina pe magistraţii respectivi să dispună punerea în libertate a persoanei respective.

Suspectul susţinea că, fiecare dintre cele trei persoane ('doi procurori şi un judecător') urmau să primească iniţial suma de 5.000 de euro, iar, după punerea în libertate a rudei denunţătorului, încă 5.000 de euro/persoană.

Suspectului Stănescu Ferdinant i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală, urmând să fie prezentat la data de 10 decembrie 2015, Tribunalului Bihor, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale Anticorupţie.

×
Subiecte în articol: ferdinant stanescu bulibaşă