x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Buzău: 25 de persoane confirmate cu noul coronavirus în satul care a intrat în carantină forțată

Buzău: 25 de persoane confirmate cu noul coronavirus în satul care a intrat în carantină forțată

12 Mai 2020   •   15:05
Buzău: 25 de persoane confirmate cu noul coronavirus în satul care a intrat în carantină forțată

25 de persoane, între care 5 din administrația locală, au fost confirmate cu noul coronavirus în satul Râmnicelu, intrat în carantină forțată din cauza unor persoane care s-au opus testării pentru Covid-19.

Având în vedere situația epidemiologică a satului Râmnicelu, unde 25 de persoane au fost confirmate pozitiv cu noul Covid-19, dintre care 5 persoane lucrează în administrația publică locală, Prefectura Buzău anunță că Direcția de Sănătate Publică a dispus izolarea la domiciliu a tuturor persoanelor care au intrat în legătură cu cele testate pozitiv, precum și a membrilor de familie ai acestora.

De asemenea, la Primărie s-a stabilit că pot lucra maxim trei persoane, cu condiția să locuiască în Râmnicelu în cele 14 zile de izolare.

Continuarea activității în cadrul Primăriei este strict condiționată de respectarea măsurii anterioare, conform Prefecturii.

Autoritățile au mai stabilit că se va face dezinfecție în toate spațiile Primăriei, precum și în spațiile accesate frecvent de locuitorii comunității.

Autorităţile au instituit carantina în satul Râmnicelu, o localitate cu aproximativ 3.000 de locuitori, după ce mai multe zeci de persoane au refuzat testarea, potrivit Prefecturii Buzău.

Conform Prefecturii Buzău, în data de 3 mai, un bărbat în vârstă de 30 de ani, din satul Râmnicelu, comuna Râmnicelu, a fost confirmat pozitiv cu infecţie cu noul Coronavirus, la Focşani, unde s-a prezentat pentru investigaţii medicale. Pacientul a fost internat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. Ancheta epidemiologică declanşată a identificat 6 contacţi, toţi provenind din aceeaşi familie. Au fost testaţi în data de 5 mai şi confirmaţi pozitiv în data de 7 mai.

Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Buzău au mers în 7 mai în satul Râmnicelu pentru a recolta teste şi pentru a se asigura de internarea celor şase persoane depistate pozitiv în aceeaşi dată, însă au întâmpinat rezistenţa categorică a unora dintre cei vizați.

Mediafax

×
Subiecte în articol: buzău coronavirus carantină