x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Camere video pe străzile din Iași pentru identificarea eventualilor infractori

Camere video pe străzile din Iași pentru identificarea eventualilor infractori

31 Oct 2020   •   23:30
Camere video pe străzile din Iași pentru identificarea eventualilor infractori

Autoritățile locale din Iași au decis montarea a 200 de camere video pe străzi pentru identificarea numerelor de înmatriculare a autovehiculelor și detaliile șoferului. 

Echipamentele performante vor fi amplasate în 83 de intersecții, iar 16 camere la intrările și la ieșirile din oraș.

„Siguranța noastră este importantă, motiv pentru care vom mai monta 200 de camere video în 83 de intersecții și 16 camere pe intrările/ ieșirile din municipiul Iași. Sistemele sunt de mare acuratețe a imaginii video putând identifica detalii cum ar fi: numărul de înmatriculare, fața conducătorului auto, detalii despre autoturism și chiar atunci când se arunca gunoaie din mașină.

La acestea mai adăugăm încă 250 de puncte de supraveghere video aparținând Salubris pentru a monitoriza modul de colectare a deșeurilor, actele de vandalism sau orice altă necesitate.

În total în Iași ajungem la peste 1.000 de puncte de supraveghere cu una sau mai multe camere, fără a lua în calcul cele din dotarea unităților de învățământ”, a anunțat primarul Mihai Chirică, pe Facebook. 

Acestea vor fi introduse într-un centru integrat, coordonat de Primărie și de Poliția Locală. Sistemele vor fi la dispoziția celor care pot primi informații video, potrivit legii.

Mediafax

×
Subiecte în articol: iasi camere video